Saltar apartados

L'equip de debat de la UA subcampió de la XI Lliga de Debat de la Xarxa Vives en llengua catalana

EquipoUA_Salt

Alacant, 27 de març de 2015

L’equip de debat de la UA ha quedat subcampió de la Lliga de Debat de la Xarxa Vives en llengua catalana que ha tingut lloc del 23 al 27 de març a Salt (Girona), en la qual han competit equips de 13 universitats. L’equip de la UA, de la mà del seu preparador Miquel Esplà, ha aconseguit el segon lloc en una final que ha disputat davant de l’equip de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La UA compleix en aquesta edició deu anys de participació ininterrompuda en la Lliga de Debat i, en aquests anys, ha guanyat en dues ocasions més la competició, en les edicions 2007 i 2010, i va quedar subcampiona el 2006.

Raquel Simó (Treball Social), Bàrbara Frases Rojas (Traducció i Interpretació. Anglès), Majo Domènech (màster d’Educació), Úrsula Vacalebri i Jesús Ángel Velasco (Filologia Catalana) formen l’equip que ha representat la UA en aquesta edició. Velasco va participar, a més en la I Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de 2014 (organitzada també per la Xarxa Vives amb la col·laboració d’Escola Valenciana) amb l’equip de l’IES Jaume II d’Alacant, equip que va ser guanyador d’aquella lliga.

El tema d’enguany, un mica complex segons comenta l’equip, proposava el debat al voltant de la pregunta “En una societat complexa i avançada com la nostra, podem funcionar eficientment basant l’economia en intercanvis no monetaris?”. El preparador, Miquel Esplà, explica que han dedicat 5 hores setmanals a la preparació del debat per al qual han preparat arguments, en contra i a favor ja que, com assegura Esplà, “no sabíem quina postura ens tocaria defensar fins al mateix moment de la competició”.

Els integrants de l’equip al complet, coincideixen a qualificar l’experiència com “molt positiva” i agraeixen la UA que pose en marxa aquest tipus d’iniciatives “perquè permeten aprendre una llengua de forma dinàmica i interactiva, desenvolupar el pensament crític, la capacitat d’oratòria i l’esperit d’equip, a més de fomentar la multidisciplinarietat en l’aprenentatge”.

Úrsula Vacalebri afirma que “aquesta és un gran experiència perquè gaudim d’un estupend ambient d’equip amb una gran col·laboració”. Bàrbara Frases afig que “aquesta activitat permet millorar el coneixement de la llengua, fomentar el bilingüisme. És la millor forma d’aprendre una llengua” i Raquel Simó afig que “a més et culturitzes i aprens conceptes nous, en aquesta ocasió en concret, sobre el món econòmic, amb el qual cap de nosaltres estàvem familiaritzats”.

Tot l’equip coincideix a declarar que “el més important és l’experiència” i animen altres estudiants a participar en aquesta activitat de formació integral perquè “cal aprofitar les eines d’aprenentatge, com aquesta, que ens ofereix la UA”.

Actualment, el Servei de Llengües i Cultura de la UA organitza el curs d’oratòria “Tècniques de preparació d’un discurs i un debat”, durant el primer quadrimestre de cada curs, en el qual poden participar estudiants de la UA de qualsevol grau i des del qual es vinculen alguns dels participants de la Lliga de Debat.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464