Saltar apartados

Cap de setmana de tir amb arc a la Universitat d'Alacant

Per primera vegada a Espanya, una competició d'aquestes característiques se celebra fora dels recintes esportius habituals i s'ha triat el MUA pels seus especials valors arquitectònics i culturals que combinen esport i cultura

ArquerosUA1

 

Alacant, 12 de març de 2015

La Universitat d'Alacant, la Federació Valenciana de Tir amb Arc i el Club Arcoraspeig de Sant Vicent, han organitzat un cap de setmana dedicat al tir amb arc que començarà demà divendres 13 de març amb diferents esdeveniments que convertiran la UA en la seu del tir amb arc autonòmic i nacional.

L'esplanada del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) acollirà l'esdeveniment més important, amb la segona eliminatòria de les proves classificatòries per a formar part de l'equip nacional absolut d'arc recorbat (olímpic) per a l'any 2015. En aquesta competició prendran part els vuit arquers classificats prèviament en l'eliminatòria celebrada en el CAR de Sierra Nevada (Granada): Juan L. Rodríguez, Miguel Alvariño, Antonio Fernández, Miguel A. Pifarré, Pablo Acha, Javier González, Miguel Azcue i l'arquer d'Alcoi Sergio de l'Olmo Moltó, que va quedar en quarta posició en aquesta eliminatòria. És la primera vegada a Espanya que una competició d'aquestes característiques se celebra fora dels recintes esportius habituals i s'ha escollit el Museu de la Universitat d'Alacant pels seus especials valors tant arquitectònics com culturals que combinen alhora esport i cultura.

Aquest cap de setmana inclou també, en les instal·lacions esportives de la UA, el Pla Nacional de Tecnificació Esportiva (PNTD) de la Reial Federació Espanyola de Tir amb Arc, que reunirà 12 arquers i arqueres de tota la Comunitat Valenciana, en les categories de cadets i menors de 14 anys amb els seus corresponents monitors. La concentració estarà dirigida pel tècnic de la Federació David Calleja i comptarà amb la participació dels arquers d'Arcoraspeig Ángel Hermida, Mario García i Pau Martínez. Després dels èxits obtinguts en l'últim Campionat d'Espanya de Tir amb Arc en Sala, els joves arquers valencians es preparen per a afrontar la temporada d'Aire Lliure amb la màxima aspiració a escala nacional.

Paral·lelament a aquests esdeveniments se celebrarà una reunió de la direcció tècnica de la Federació Espanyola de Tir amb Arc amb els entrenadors involucrats en el desenvolupament del Pla Nacional de Tecnificació Esportiva en tot el territori nacional.

Com a colofó per al cap de setmana arquer, el dissabte i el diumenge se celebrarà en les instal·lacions d'Arcoraspeig un seminari teoricopràctic sobre tècniques d'arc compost, impartit per l'arquer Alberto Blázquez, que té en el seu palmarès diversos campionats d'Espanya i molt bones actuacions internacionals.

CALENDARI:

1r dia (13 de MARÇ)

9:00 ESCALFAMENT

9:30 DOBLE 70M

DESCANS 15 min

2n DOBLE 70M

15:30 CAMP OBERT

16:00 DOBLE 70M

2n dia (14 de MARÇ)

8:30 ESCALFAMENT

9:00 DOBLE 70M

DESCANS 15 min

10:30 ELIMINATÒRIES TOTS CONTRA TOTS (x7 o X5 ELIMINATÒRIES, primera part)

15:00 CAMP OBERT

15:30 ELIMINATÒRIES TOTS CONTRA TOTS (x8 o X6 ELIMINATÒRIES, segona part)

3er dia (15 de MARÇ)

8:30 ESCALFAMENT

9:00 DOBLE 70M

DESCANS 15 min

10:30 ELIMINATÒRIES TOTS CONTRA TOTS (X5o X4 ELIMINATÒRIES, primera part)

15:00 CAMP OBERT

15:30 ELIMINATÒRIES TOTS CONTRA TOTS (X6 o X5 ELIMINATÒRIES, segona part)

 ArquerosUA2

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464