Saltar apartados

Un recorregut pels antics mars de la costa alacantina amb la UA

La Geoyincana 2015, organitzada per Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, tindrà la participació de més de 1.100 alumnes de secundària

 

Alacant, 10 de març de 2015

Un any més el Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la Universitat d’Alacant recorre la costa alacantina amb la seua Geoyincana. Aquesta activitat, dirigida específicament a estudiants de 4t de l’ESO i 1r de Batxillerat, té com a objectiu impulsar les activitats de camp geològiques en aquests nivells educatius. En la quarta edició, la Geoyincana – Alacant 2015 tindrà la participació d’un total de 1.141 alumnes de secundària procedents de 31 instituts de la província.

La Geoyincana consisteix en un itinerari guiat d’activitats explicatives i lúdiques que giren al voltant de temes de geologia general i aspectes sobre l’evolució geològica local del cap de l’Horta i la platja de Sant Joan. Entre aquests aspectes, els participants tenen l’oportunitat de conèixer les evidències d’antics mars càlids que van banyar la costa alacantina o reconèixer els processos geològics que hi ha darrere del paisatge del cap de l’Horta com el coneixem avui dia. Així, es combinen parades explicatives en les quals especialistes ajuden els estudiants a interpretar els trets geològics més característics de l’itinerari, amb d’altres en què els estudiants, en petits equips, resolen alguns problemes i exercicis. Tots aquests continguts són transmesos mitjançant diferents activitats com “La carrera del Temps Geològic”, “Geowhatsapp” o “La carrera de Fòssils”.

 

Última sessió

El pròxim dijous 12 de març tindrà lloc l’última sessió de Geoyincana – Alacant 2015 a la platja de Sant Joan i el cap de l’Horta a la qual assistirà el degà de la Facultat de Ciències de la UA, Luis Gras.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464