Saltar apartados

La Universitat d'Alacant presenta la càtedra "Pedro Ferrándiz" de l'Esport

L’acte, que ha tingut lloc a la Facultat d’Educació, ha tingut la participació del mateix Ferrándiz i del president de la Federació Espanyola de Bàsquet, José Luis Sáez

La iniciativa de la UA aspira a convertir-se en un fòrum de formació, investigació i divulgació en matèria esportiva a nivell nacional i internacional

 

Cat_PFerrandiz
Cat_PFerrandiz2
Cat_PFerrandiz3
Cat_PFerrandiz4

 

Alacant. Dijous 5 de novembre de 2015

La sala d’actes de la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant ha acollit, aquest dijous, l’acte de presentació de la càtedra “Pedro Ferrándiz” de l’Esport. Un acte en què han participat, a més del rector, Manuel Palomar, el mateix Pedro Ferrándiz i el president de la Federació Espanyola de Bàsquet, José Luis Sáez, a més d’Aránzazu Calzada, directora acadèmica de la càtedra i Juan Escarré, director tècnic d’aquesta.

La càtedra té com a objectiu convertir-se en un “fòrum estable de formació, investigació i divulgació en matèria esportiva” i també promoure l’esport universitari en tots els seus vessants.

El rector de la Universitat, Manuel Palomar ha destacat el “compromís institucional” de la Universitat amb l’esport, “la transmissió de valors que els és inherent, com també la formació de professionals a través del grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, la investigació i la competició”.

Palomar ha agraït a Pedro Ferrándiz que preste el seu nom per a la càtedra, i també la cessió de la seua biblioteca personal que albergarà la seu permanent de la càtedra que se situarà a la Seu d’Alacant de la Universitat, en l’edifici del Carrer Sant Ferran número 40.

La directora acadèmica de la càtedra. Aránzazu Calzada ha incidit que es tracta d’una proposta “innovadora” que permetrà a la Universitat d’Alacant posar en valor la formació, la investigació i la divulgació en matèria esportiva.

Per la seua banda, el director tècnic, Juan Escarré, ha explicat que ja té previstes diferents accions, com una conferència d’Edurne Pasabán, la primera dona a completar els 14 vuit mils o la presència de la selecció nacional femenina de voleibol. Escarré també ha destacat la Setmana d’Esport Preuniversitari, que té lloc després de la selectivitat, amb competicions que permeten als nous universitaris conèixer les possibilitats de practicar esport a la Universitat d’Alacant.

Per la seua banda, Pedro Ferrándiz, ha assegurat que per a ell “és un honor que la Universitat de la meua ciutat desenvolupe aquesta Càtedra perquè el futur de molts joves que estudien ací anirà associat al meu nom”. I ha assegurat sentir-se “tranquil” per haver cedit el llegat de la seua Fundació “a una persona amb la sensibilitat històrica i capacitat de gestió” com Sáez.

El president de la FEB, José Luis Sáez, ha destacat així mateix l’extraordinària aportació de Ferrándiz en la recuperació de la història del bàsquet mundial durant molts anys en la seua Fundació en Alcobendas, fet que ha assenyalat com un dels seus grans llegats, “que des de fa uns anys tenim en la FEB l’orgull de mantenir i gestionar en l’Espai 2014”.

José Luis Sáez ha valorat la Càtedra Pedro Ferrándiz d’Esport com un projecte “que naix amb la vocació de ser un llegat únic, no només en el vessant acadèmic sinó també en la formació dels nostres joves a través dels valors de l’esport, i en aquest cas especialment, del bàsquet”.

Per al president de la FEB, aquesta nova Càtedra és una oportunitat per a “oferir recursos i eines per a formar millor i amb una visió integral a professionals autònoms, crítics i capacitats per a crear i créixer”. “Podem estar segurs –ha afegit- que la Càtedra Pedro Ferrándiz serà una plataforma extraordinària per a la reflexió i l’anàlisi, cridada a convertir-se un referent nacional i internacional tant en el món universitari com en l’univers de l’esport”.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464