Saltar apartados

La UA dedica una exposició a les dones "Memorables, insignes i intrèpides"

La mostra es realitza en col·laboració amb l'Associació Museu de Fets i Drets de les Dones (AMHDM), d'on va sorgir la idea d'aquesta mostra

 

Cartell_Memorables
Memorables1
Memorables2

 

Alacant. Dimecres 18 de novembre de 2015

Les proeses i fets de tantes dones que, contra vent i marea, van contribuir a millorar les seues condicions de vida i de les dones d'avui, és el tema central de l'exposició «Memorables, insignes i intrèpides.1870-1931». La mostra estarà oberta al públic fins al 23 de desembre a la sala Aifos (edifici de Filosofia i Lletres III), i és fruit de la col·laboració entre la Universitat d'Alacant i l'Associació Museu de Fets i Drets de les Dones (AMHDM), d'on va sorgir la idea.

Aquesta exposició, segons detallen els organitzadors, aborda la història de dones que van lluitar per canviar les seues vides de submissió per llibertat, drets i justícia. Són biografies que pocs coneixen, situació que demostra la ignorància generalitzada que té la nostra societat sobre aquests temes.

Els anys triats, del 1870 al 1931, corresponen a un període històric en el qual es va produir un canvi copernicà en la situació de les dones en molts països del món. Durant aquests anys naix i es desenvolupa la paraula i el concepte feminisme com a sinònim d'emancipació i, definitivament, les dones s'organitzen de manera col·lectiva per a convertir la discriminació de gènere en drets de ciutadania.

L'exposició està muntada amb un criteri temàtic marcat per les coordenades espai temps, per a mostrar fets i protagonistes poc o gens coneguts i relacionats amb l'exigència de drets en tot el planeta, entorn de l'educació, el sufragi i l'equiparació laboral. Aquesta informació s'exposa en diferents suports: plafons, llibres, revistes, cartells i una peça escultòrica.

La sala inclou també una urna en què els visitants podran dipositar les seues reflexions sobre aquest tema i sobre la mateixa exposició.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464