Saltar apartados

L'Arxiu de la Democràcia rep els fons de l'Associació d'Aviadors de la República

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha rubricat el conveni al costat del president d'ADAR, Gregorio Gutiérrez, per a la gestió dels fons documentals per part de la institució acadèmica

 

Fons_ADAR1
Fons_ADAR2
Fons_ADAR3
Fons_ADAR4
Fons_ADAR5
Fons_ADAR6

 

Alacant. Dimarts 24 de novembre de 2015

El despatx rectoral ha acollit aquest matí l’acte de signatura del conveni entre la Universitat d’Alacant i l’Associació d’Aviadors de la República per a la cessió dels fons documentals de l’agrupació d’antics aviadors a l’Arxiu de la Democràcia i la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes.

L’acord ha sigut subscrit pel rector de la institució educativa, Manuel Palomar, i el president de l’Associació d’Aviadors de la República (ADAR), Gregorio Gutiérrez, en presència del coordinador de l’arxiu, José María Perea, el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, i la vicepresidenta d’ADAR, Carmen Marimón.

Es tracta de llibres de vol, revistes, llibres, arxius personals, fotografies, cartelleria de guerra, memòries d’aviadors, documentació sobre processos judicials i un llarg etcètera de documents que es custodien en la Delegació Catalana Nord-Balear d’ADAR, amb seu a Barcelona. L’associació lliurarà a la Universitat d’Alacant còpia digital de tot el fons documental per a la seua difusió i posada en valor de cara a possibles recerques i la dinamització acadèmica i cultural d’aquests béns de gran rellevància històrica. Amb la signatura d’aquest conveni, la Universitat d’Alacant es compromet a conservar i divulgar aquests fons, així com a garantir la unitat del llegat.

Durant la trobada mantinguda en el despatx del rector, al qual han assistit altres membres de l’associació, Gregorio Gutiérrez, que acaba de complir noranta-nou anys, ha explicat com recorda l’aeròdrom que ara ocupa el campus alacantí i del qual encara es conserva la torre de control.

Gutiérrez ha repassat com va arribar a Alacant «després d’entrenar-se a la Unió Soviètica», i com va continuar la seua formació en l’aeròdrom alacantí abans de ser destinat a Bellpuig (Lleida).

El rector, per la seua banda, ha agraït la donació d’ADAR a la Universitat d’Alacant perquè siga custodiada en «els nostres arxius centrals i gestionada a través de l’Arxiu de la Democràcia i la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes».

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464