Saltar apartados

La Universitat d'Alacant aposta per unir cartografia i informàtica

El rector ha inaugurat una nova aula híbrida que ofereix la possibilitat de treballar cartografia analògica i digital amb un servidor propi que permet l’accés remot

L’aula de geomàtica i sistemes d’informació geogràfica s’ha creat per donar resposta a les actuals necessitats de formació en aquesta disciplina

 

Cartoteca1
Cartoteca2
Cartoteca3

 

Alacant. Dijous 26 de novembre de 2015

Aquest dijous s’ha inaugurat la nova cartoteca de la Universitat d’Alacant, un aula híbrida ubicada a l’edifici dels Instituts que permet treballar tant amb els mapes en paper com a través dels ordinadors de forma digital.

Aquestes noves instal·lacions, pensades tant per a investigadors com per a la docència, volen respondre a una paradoxa que es produeix en l’àmbit de la cartografia. Mentre que el nombre d’usuaris de mapes és quasi universal, el de persones dedicades a crear-los o a produir programes per al desenvolupament o aplicació pràctica d’aquests, és molt reduït.

Les possibilitats que ofereix la nova aula de geomàtica i sistemes d’informació geogràfica, tenen com a novetat principal un sistema informàtic pensat en exclusiva per a treballar i crear programació cartogràfica dirigida al món digital actual.

Els ordinadors funcionen a partir d’una distribució Linux adaptada a les seues necessitats específiques i tenen un servidor propi amb una IP pública que permet l’accés remot als serveis que ofereixen.

L’objectiu és aconseguir que l’alumnat siga capaç de respondre a les necessitats actuals de la disciplina i que siga capaç de fer que el seu treball siga accessible a través de les diferents plataformes digitals a més de tenir programes específics per a treballar cartografia.

La sala també ofereix la possibilitat de treballar amb la cartografia oficial en paper i conté tot un seguit de mapes històrics d’una gran rellevància.

Al mateix temps, s’ha inaugurat una sala d’estudi i treball en grup, tant per a investigadors com per alumnes on poder consultar i treballar amb cartografia.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464