Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i el COE anuncien la creació d'un Centre d'Estudis Olímpics conjunt

Alejandro Blanco i Manuel Palomar han firmat aquest matí un conveni de col·laboració

La primera acció conjunta serà un homenatge als esportistes olímpics d'Alacant

 

ConvenioUA_COE1
ConvenioUA_COE2
ConvenioUA_COE3

 

Alacant. Dijous, 26 de novembre de 2015

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, han anunciat aquest matí que crearan un Centre d'Estudis Olímpics conjunt que arrancarà al principi de 2016 amb una jornada d'homenatge als olímpics alacantins.

L'anunci ha tingut lloc després de la signatura d'un conveni marc de col·laboració entre els dos organismes que ha tingut lloc en el despatx rectoral. L'acte ha comptat, a més, amb la participació de la vicepresidenta primera del COE, Isabel Fernández, el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA, Carles Cortés, la secretària general, Esther Algarra Prats, i el professor José Antonio Pérez Turpín, que serà l'encarregat de coordinar el centre.

 

Alejandro Blanco, que ha lloat l'excel·lent trajectòria investigadora de la UA en matèria esportiva, ha destacat la importància d'aquesta iniciativa «sobretot per a la formació en els valors esportius», ha assenyalat. Tant ell com Palomar han coincidit que la primera de les accions conjuntes serà l'organització d'unes jornades de caràcter anual per a fomentar la motivació esportiva i servir per a la posada al dia de les últimes investigacions en el camp esportiu. La primera trobada, que podria dur-se a terme al principi de 2016, servirà per a reunir els esportistes olímpics alacantins i retre’ls un homenatge conjunt entre la UA i el COE.

Per la seua banda, el rector ha explicat la gran tradició esportiva de la UA, tant en la pràctica com en la recerca i la docència. Palomar ha apuntat que és una trajectòria «en la qual, sens dubte, repercuteixen les excel·lents i completes instal·lacions del campus universitari i l'envejable clima de la ciutat». Des del COE han lloat «el compromís de la institució, del seu alumnat i l'excel·lència del campus i les seues zones esportives», considerades de les més completes d'una universitat espanyola que, com han ratificat, «converteixen a la UA en un referent nacional». En aquest sentit, el rector ha advocat, a més, per la possibilitat de dinamitzar les accions conjuntes amb la realització d'altres accions formatives com els Cursos d'Estiu.

Completa visita i conveni amb Kinetic

Després de la signatura del conveni, la comitiva s'ha reunit amb la comissió de seguiment de la Càtedra Pedro Ferrándiz de l'Esport i s'ha dut a terme una visita a les diferents instal·lacions del campus. El recorregut ha acabat en el Parc Científic d'Alacant on s'ha signat un altre conveni marc de col·laboració amb Kinetic Performance SL, una EBT de la Universitat d'Alacant basada en l'anàlisi, la valoració, gestió, entrenament i assessorament dels practicants d'esport i activitat física.Enllaços relacionats:

L'empresa Kinetic Performance signa un conveni per a la professionalització dels serveis a esportistes a Villena
 

 

Reproducir
Cort de veu d'Alejandro Blanco, president del COE

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464