Saltar apartados

La UA reuneix un miler de persones en la XXII Jornada Esportiva UPAPSA

La jornada comptarà amb la participació de 700 esportistes amb discapacitat intel·lectual, a més de monitors, àrbitres, voluntaris i personal d’UPAPSA i de la UA

 

Jornada_UPAPSAAlacant, dimecres 11 de novembre de 2015

Les instal·lacions esportives de la Universitat d’Alacant acolliran demà dijous 12 de novembre la XXII Jornada Esportiva per a persones amb discapacitat intel·lectual de la província d’Alacant UPAPSA, l’esdeveniment esportiu més gran de la Comunitat Valenciana d’aquestes característiques. La cerimònia inaugural tindrà lloc a les 10:30 hores, per a continuar amb el desenvolupament de les diverses competicions d’11 a 14 hores. El lliurament de trofeus i la desfilada de clausura estan previstos a les 15 hores.

La Universitat d’Alacant i UPAPSA col·laboren un any més en aquesta Jornada de l’Esport amb l’objectiu d’oferir un espai per a la competició esportiva de les persones amb discapacitat intel·lectual. Els organitzadors preveuen l’arribada de 700 esportistes de 35 centres d’atenció al col·lectiu: 31 d’aquests d’Alacant, 3 de València i una delegació de la regió de Múrcia. Els participants faran proves esportives en les categories d’atletisme, petanca, eslàlom en cadira de rodes i proves adaptades. Amb aquestes jornades d’esport, se cerca potenciar l’evolució dinàmica de les persones, l’autonomia i la independència d’aquestes, incidir en la normalització i la integració i formar en els valors intrínsecs a l’esport: cooperació, treball en equip, competitivitat i sacrifici, entre d’altres.

 

Proves

Atletisme. Es desenvoluparan carreres de 800, 400, 4x100, 200, 100 i 50 metres llisos, en modalitat masculina i femenina. També sèries de 50 i 25 metres marxa assistida i 50 metres per a cadires de rodes en dues modalitats: autònoms i assistits. A més, hi haurà concursos de salt de longitud i llançament de pes, modalitats masculina i femenina.

Petanca. Es divideix en 3 nivells, per als quals es preveuen diferents graus de suport o assessorament per part del monitor. Cada nivell desenvolupa la seua competició pròpia.

Proves adaptades. Es fan 3 circuits diferents: un de proves psicomotrius, un altre de futbol i un altre de bàsquet. Els esportistes participen en un d’aquests. S’estableixen diverses rondes, i en cadascuna participen 5 grups que roten per les 5 proves que consta cada circuit.

Eslàlom en cadira de rodes. Es fan 2 circuits, un per a modalitat de cadira de rodes manual i un altre en modalitat elèctrica. Es fa una ronda de classificació i una altra de final.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464