Saltar apartados

La Universitat d'Alacant estrena tres punts de recàrrega per a cotxes elèctrics

El servei està disponible de forma gratuïta per a tota la comunitat universitària. Els usuaris només han de sol·licitar una targeta en el centre de control per a poder utilitzar el punt de recàrrega

El sistema incorpora la funcionalitat de control i identificació d’usuaris que permetrà incorporar el servei de pagament en el futur a través de la targeta d’abonat de la mateixa Universitat

 

Alacant,12 de novembre de 2015

La Universitat d’Alacant estrena tres punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en el campus de Sant Vicent que permetran als usuaris d’aquest tipus de cotxes recarregar de forma gratuïta la bateria durant la seua estada en el campus.

El servei està habilitat per a tota la comunitat universitària i per a poder utilitzar-lo només cal sol·licitar una targeta de recàrrega en el centre de control, i deixar-hi la identificació de la Universitat d’Alacant durant el temps d’ús.

Els tres punts de recàrrega es troben situats en els aparcaments del Club Social I, Club Social II i Museu de la Universitat i cadascun té una plaça reservada per al seu ús.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, posada en marxa pel Vicerectorat de Campus i Sostenibilitat, és donar solucions al subministrament de punts de recàrrega exterior per a la mobilitat elèctrica, una aposta per les tecnologies d’eficiència energètica en l’entorn urbà i universitari.

El rector de la Universitat, Manuel Palomar, ha explicat que “la idea és que aquests punts de recàrrega faciliten l’ús de vehicles elèctrics a la comunitat universitària. De moment en tenim tres en tot el campus, però la idea és estendre aquest tipus de serveis en funció de l’evolució de la demanda”.

Per la seua banda, el vicerector de Campus i Sostenibilitat, Rafael Muñoz ha explicat que «l’arquitectura de la solució està basada en un pal de dues preses de recàrrega d’exterior (1 Presa Schuko i 1 Presa Mennekes) que incorpora la funcionalitat de control i identificació d’usuaris del servei amb la possibilitat de servei de pagament futur a través de la targeta d’abonat de la mateixa Universitat».

A l'acte també ha participat l'edil de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig, Nuria Pascual Gisbert.

De moment, la UA ha reservat una plaça d’aparcament a cada lloc, per a la recàrrega de vehicles 100% elèctrics mitjançant aquests pals de recàrrega lenta i semi-ràpida exterior. El pal disposa de les mesures adequades d’una recàrrega intel·ligent per a cobrir les necessitats de vehicles elèctrics que estiguen preparats per a suportar la recàrrega ràpida de les bateries, i compleix amb totes les característiques del mode 3, segons la norma IEC 61851-1, com també amb les característiques del mode 1, normatives de seguretat elèctrica i seguretat en l’accés, la mesura i la gestió del consum.

 

Recarrega_vehiculos1
Recarrega_vehiculos2
Recarrega_vehiculos3
Recarrega_vehiculos4

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464