Saltar apartados

Lorenzo Silva parlarà de la relació entre escriptor i crítica en el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti

L'escriptor retrà homenatge demà al crític literari Ricardo Senabre amb una xarrada sobre escriptor i crítica

 

Alacant, 11 de novembre de 2015

L'escriptor i premi Planeta Lorenzo Silva acudirà, demà dijous 12 de novembre a les 10 hores al Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti per a impartir una conferència sobre «la relació entre escriptor i crítica», com a part del programa d'activitats que la UA durà a terme aquesta setmana en homenatgeal catedràtic i crític literari alcoià Ricardo Senabre, mort a principis de febrer d'enguany.

Juntament amb Lorenzo Silva, i al final de la intervenció, retran homenatge a Senabre, María Jesús Mancho (Universitat de Salamanca), que abordarà la seua faceta com a professor universitari amb la xarrada «Ricardo Senabre, añorado maestro»; el seu fill, David Senabre (Universitat Internacional de Catalunya) evocarà el seu perfil més humà amb «Meditaciones sobre mi padre, Ricardo Senabre», i Ángel Basanta (president de l'Associació Espanyola de Crítics Literaris) parlarà de la seua tasca com a crític literari en la seua conferència «Ricardo Senabre, crítico literario ejemplar».

El divendres 13 a les 20 h, a la sala de plens de l'Ajuntament d'Alcoi tindrà lloc el Solemne Acte d'Homenatge a Senabre en el qual se li concedirà a títol pòstum el Llorer d'Or de la Universitat d'Alacant i la Medalla d'Or de la Ciutat. La laudatio serà a càrrec del catedràtic de Literatura Espanyola de la UA, Ángel Luis Prieto de Paula.

Lorenzo Silva

Madrid (1966). Llicenciat en Dret i escriptor, va començar la seua producció literària en la dècada dels vuitanta. La seua obra abasta diversos gèneres que van des de la poesia a l'assaig, passant per la novel·la i els articles periodístics. És autor també d'algunes obres per al públic juvenil. Ha obtingut diversos guardons, entre els quals destaca el premi Nadal de l'any 2000 amb El alquimista impaciente, el premi Primavera 2004 amb la seua obra Carta Blanca i el premi Planeta el 2012 amb La marca del meridiano, el setè lliurament de Bevilacqua i Chamorro.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464