Saltar apartados

Miguel Ángel Aguirre i David Salinas reben el XXIII Premi Sant Albert Magne d'Investigació en Química

 

Premis_Sant_AlbertoMango2
Premis_Sant_AlbertoMango3
Premis_Sant_AlbertoMango1
Premis_Sant_AlbertoMango4
Premis_Sant_AlbertoMango5
Premis_Sant_AlbertoMango6
Premios_San_AlbertoMagno7
Premios_San_AlbertoMagno8
Premios_San_AlbertoMagno9

 

Alacant. Divendres, 13 de novembre de 2015

Emmarcat en el Dia de la Química, la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant ha lliurat avui a Miguel Ángel Aguirre i David Salinas el XXIII Premi Sant Albert Magne d’investigació en Química. L’acte ha comptat amb la presència del director del Secretariat d’Investigació, Juan Mora, el degà de la Facultat, Luis Gras, i, en representació de la Secció Territorial d’Alacant de la Reial Societat Espanyola de Química, el tresorer d’aquesta Francisco Foubelo i la secretaria Avelina García.

El treball d’investigació d’Aguirre, titulat “Avances en la preparación de muestras líquidas para análisis elemental con técnicas espectrométricas basadas en plasma: ICP-OES, ICP-MS y LIBS", se centra fonamentalment en la millora de la capacitat analítica mitjançant el desenvolupament i l’aplicació d’un nou nebulitzador múltiple. Com a conseqüència del treball experimental realitzat, ja s’han publicat 14 articles científics, a més d’un capítol de llibre en la prestigiosa Enciclopèdia de Química Analítica de l’editorial John Wiley & Sons. Finalment, els resultats científics han sigut divulgats en més d’un vintena de congressos tant a nivell nacional com a internacional.

En el cas de Salinas, el seu treball “Tailoring of carbon materials for their use as electrodes in electrochemical capacitors ", se centra en el desenvolupament de materials carbonosos útils com a elèctrodes en dispositius d’emmagatzematge d’energia, com els condensadors electroquímics. Durant la investigació, es van preparar supercondensadors basats en fibres de carbó activades dopades amb nitrogen i es va analitzar el comportament que tenien tant en el medi aquós com en l’orgànic, i s’han obtingut resultats prometedors en aquest camp. A més, es va demostrar que materials carbonosos preparats a partir de precursors de baix cost, poden donar lloc a materials adequats per a ser utilitzats com a elèctrodes en condensadors electroquímics.

 

Miguel Ángel Aguirre

Va iniciar la carrera investigadora es va iniciar amb una beca predoctoral (2008-2012) en el Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia de la Universitat d’Alacant. A més d’una estada d’investigació a la Universitat Federal de São Carlos (Brasil), va obtenir un contracte d’investigació finançat per l’empresa Repsol per a la determinació de metalls en hidrocarburs, mitjançant el nebulitzador múltiple desenvolupat en el seu grup d’investigació durant els quatre anys de formació predoctoral.

 

David Salinas

És llicenciat en Química i doctor en Ciència de Materials per la Universitat d’Alacant. La labor científica que fa està centrada en l’estudi de materials carbonosos per a l’ús d’aquests en aplicacions electroquímiques. Ha sigut autor i coautor de més de 10 articles científics, un llibre, i els seus treballs han sigut presentats en una vintena de congressos tant d’àmbit nacional com internacional.

 

Festivitat Sant Albert Magne

Coincidint amb la festivitat del patró de Ciències, Sant Albert Magne, la Facultat de Ciències ha sigut protagonista, durant tota la jornada, de diferents activitats i conferències. A les 10 hores, el director del Laboratori de Nanotecnologia Molecular (NANOMOL) de la UA, Javier García, parlava de " Cómo Construir un futuro mejor con Química: contribuciones de la Ciencia a los objetivos de desarrollo sostenible”. Per a això, ha presentat alguns dels descobriments més recents que ens ajuden a construir un futur més sostenible: des de fonts d’energia més netes a nous tractaments per a lluitar contra la malaltia. “El futur de tots depèn de tenir les solucions que ens permeten viure millor i d’una forma més respectuosa amb el medi ambient. Els químics treballem per a fer tot això possible”, assenyalava.

A més, la directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO), María Blasco, ha oferit, des de les 12 hores, la conferència " Hacia un futuro sin enfermedad " en el sala d’actes de la Facultat d’Educació de la UA.

La Plaça de Ciències ha acollit els jocs organitzats per la Comissió d’Estudiants Sant Albert Magne, i el lliurament de premis de les competicions esportives i del concurs de fotografia. En aquesta ocasió, en la categoria de Científica, el primer premi ha recaigut en la fotografia "Material autorreparable", de Roberto Ruiz, i "Tela impermeable",, de Leidy Natalie Jiménez, com a segon premi. En Naturalesa i Medi ambient, el primer premi ha sigut para "En apariencia solitario", de Marta Alonso, i segon premi per a "Equilibrio pétreo", de Samuel Domínguez.

 

Notícies relacionades

La Universitat d'Alacant celebra el dia de Sant Albert Magne amb una conferència de María Blasco

La Facultat de Ciències de la UA ret homenatge a Sant Albert Magne amb un extens programa d'activitats

La UA convoca el XXIII Premi Sant Albert Magne d'Investigació en Química

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464