Saltar apartados

La UA presenta els resultats de les investigacions que ha fet sobre el consum d'aigua en zones turístiques en el Seminari Aigua i Turisme'15

 

Alacant, 1 d'octubre de 2015

El Seminari Aigua i Turisme’15 ha començat aquest matí a la Universitat d’Alacant. Durant tota la jornada i demà divendres 2 d’octubre de 2015 especialistes d’un prestigi internacional reconegut participen amb les seues ponències i comunicacions sobre cadascuna d’aquestes temàtiques.

El projecte d’investigació “Anàlisi dels canvis recents en el consum d’aigua en entorns d’urbanització accelerada: proposta metodològica i estudi de cas per al litoral Mediterrani espanyol” plantejava com a activitat final la realització d’un seminari internacional sobre Aigua i Turisme que s’havia de fer a la Universitat d’Alacant de manera conjunta pels dos grups integrants d’aquest projecte (Universitat d’Alacant i Autònoma de Barcelona). L’objectiu del Seminari “Aigua i Turisme’15” és, d’una banda, presentar els resultats més importants del projecte en les seues diferents activitats com a pas previ a la possible publicació; i d’altra banda, els resultats del projecte es tractaran de contextualitzar en un conjunt de tendències més àmplies a nivell nacional i internacional en relació al mateix turisme, als recursos hídrics i al canvi climàtic.

Tres ponències marc donaran pas a la presentació de cadascuna de les tres comunicacions relacionades, resultats del projecte o temes afins: “Turisme de masses: tendències actuals i futures”, per R Butler (University of Stratclyde, Glasgow); “La gestió de l’aigua en entorns turístics”, per Macià Blázquez (Universitat de les Illes Balears); i “Turisme de masses i canvi climàtic”, per Bas Amelung (Wageningen University, Països Baixos).

Antonio Rico, director de l’Institut Interuniversitari de Geografia de la Universitat d’Alacant, María Hernández, directora del Departament d’Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física de la UA i David Saurí, director del Grup d’investigació GRATS, de la Universitat Autònoma de Barcelona, han inaugurat aquest matí el Seminari.

Organitzen el Grup d’Investigació Aigua i Territori (Universitat d’Alacant); el Grup d’Investigació en Aigua, Territori i Sostenibilitat (GRATS) de la Universitat Autònoma de Barcelona; i el Grup d’Investigació Medi Ambient i Tecnologies de la Informació Geogràfica (GRMATIG) de la Universitat de Girona. La trobada científica naix dels projectes d’investigació “Proposada teòrica i metodològica per a l’anàlisi del metabolisme hídric en entorns urbà turístics del litoral mediterrani espanyol”, l’investigador principal (IP) dels quals és David Saurí (UAB); i el projecte “Urbanització i metabolisme hídric en el litoral d’Alacant: anàlisi de tendències per al període 2000-2010”, amb María Hernández Hernández, de la Universitat d’Alacant, com a IP. Finança el Ministeri d’Economia i Competitivitat i la Federació de Ciència i Tecnologia (FECYT).

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464