Saltar apartados

Com bolcar a la Universitat i no morir en l'intent

El campus de Sant Vicent és escenari durant tota la setmana del Pla Jove de Seguretat Vial que organitza Michelín.

Mil cinc-cents estudiants passaran per les instal·lacions on podran conèixer la importància de respectar les normes al volant i guanyar una matrícula universitària gratuïta.

 

Inauguracio
Simulador1
Simulador2

Alacant. Dimarts 13 d'octubre de 2015

Durant tota aquesta setmana el campus de Sant Vicent del Raspeig de la Universitat d’Alacant acull el Pla Jove de Seguretat Vial que organitza Michelín, on els mil cinc-cents joves que es calcula que passaran per les seues instal·lacions tindran l’oportunitat de conèixer la importància de respectar les normes al volant.

Situat davant de la Facultat de Lletres, aquesta iniciativa, que ja ha recorregut 19 universitats espanyoles, ofereix la possibilitat de practicar en un simulador de conducció amb un cotxe autèntic, amb un programa desenvolupat per Michelín en el qual, els joves descobriran al comportament del vehicle en diferents condicions.

Una de les propostes estrella ofereix la possibilitat de viure una simulació d’un accident de trànsit amb un vehicle que bolca, i fa una volta completa, en el qual es pren consciència de la importància dels sistemes de retenció i s’aprèn com utilitzar-los correctament.

Un trivial amb preguntes relacionades amb la conducció sota els efectes de l’alcohol; simular l’estat d’embriaguesa amb unes ulleres que ofereixen la possibilitat de descobrir com afecta a la psicomotricitat l’alcohol en la sang; un Scalextric que alerta sobre els comportaments imprudents al volant o provar l’aplicació mòbil «Crash attack», en la qual es troben «bojos al volant», són les activitats que completen el Pla Jove de Seguretat Vial de Michelín a la Universitat d’Alacant.

En aquesta oportunitat, també col·labora la Guàrdia Civil, que ofereix la possibilitat de fer-se proves d’alcoholèmia i de drogues de forma que els joves coneguen com funciona aquesta situació abans de trobar-s’hi en la vida real.

La inauguració ha tingut la presència del rector de la Universitat, Manuel Palomar, el vicerector de Campus i Sostenibilitat, Rafael Muñoz, l’alcalde de Sant Vicent del Raspeig, Jesús Villar, el director provincial de Trànsit, Francisco García i el director de Comunicació i Responsabilitat Social de Michelín, Felix Sanchidrián.

Aquest últim ha destacat que el projecte va nàixer fa tres anys, ha passat per 19 universitats i ha arribat a 20.000 joves als quals «hem pogut parlar de la importància de la seguretat vial d’una forma lúdica, amb interaccions que els permet viure l’experiència en primera persona».

 

Reproducir

Declaracions del director de Comunicació i Responsabilitat Social de Michelin.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464