Saltar apartados

El 20% dels estudiants de la Universitat d'Alacant pateix fatiga visual

Amb motiu del Dia Mundial de la Visió, el campus acollirà divendres pròxim,16 d'octubre, una jornada de revisions visuals gratuïtes

 

Dia_Vision1

 

Dia_Vision2


Alacant. Dimecres, 14 d'octubre de 2015 

Un estudi dut a terme pel Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia de la Universitat d'Alacant apunta que un total d'un 20 % dels seus estudiants pateix fatiga visual habitual. D'altra banda, més del 60 % de la població estudiantil no porta la correcció refractiva que necessita.

Des del departament recorden que «l’atenció a la salut visual s’ha de convertir en una tasca que cada individu tinga en compte, ja que per la vista entra la major part de la informació que rebem quan interaccionem amb el nostre entorn». Això és especialment significatiu en activitats com la lectura, en què tota la informació que ens arriba al cervell és purament visual. Per això, la cura de la visió és essencial per a poder desenvolupar les activitats quotidianes, tenir qualitat de vida i, en el cas dels xiquets, per al seu desenvolupament normal.

«Són diversos els estudis que han demostrat l'impacte significativament positiu que té en la qualitat de vida la correcció de defectes de refracció (miopia, hipermetropia i astigmatisme) o la cirurgia de cataracta per a eliminar l'opacitat dels medis oculars que impedeix veure-hi bé», apunta l'investigador i professor de la UA, David Piñero.

Dia Mundial de la Visió

La realització de controls visuals periòdics és una activitat preventiva molt eficient que minimitza el nombre d'individus amb problemes visuals i oculars. Així, el Vicerectorat de Campus i Sostenibilitat, la Facultat de Ciències i el mateix Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia celebren el Dia Mundial de la Visió amb una jornada de revisions gratuïtes.

Amb el lema «Salut visual per a tothom», divendres pròxim, 16 d'octubre, els estudiants de quart curs del grau en Òptica i Optometria es posaran al servei de la comunitat universitària i de la població de Sant Vicent del Raspeig per a realitzar un examen visual. L’estand d'atenció primària estarà situat a les porxades de la Biblioteca General de 9 a 17 h i s’hi podrà accedir lliurement.

Aquestes campanyes són especialment útils en grups de risc com els xiquets o les persones grans. «Un exemple clar de la necessitat de cribatge periòdic dels ulls en persones grans és la detecció del glaucoma, que és la segona causa de ceguesa en el món occidental i la tercera causa al món. Es tracta d'una malaltia neurodegenerativa del nervi òptic en la qual van desapareixent o atrofiant-se les fibres nervioses d'aquest nervi de manera progressiva. Per això, al principi pot passar desapercebuda per al pacient i només ser-ne conscient quan calen tractaments i mesures més complexos, sense que es puga aconseguir ja una rehabilitació completa», insisteix Piñero.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464