Saltar apartados

La investidura de Sanguinetti com a doctor honoris causa reunirà a la Universitat d'Alacant els grans referents de la política i l'economia iberoamericana

Expresidents de govern, empresaris, polítics i alts càrrecs d'organismes internacionals participaran en la celebració de la XXII Reunió Plenària del Círculo de Montevideo els dies posteriors a la investidura


Alacant. Dimarts, 13 d'octubre de 2015

Més d'una dotzena de expresidents de govern de diferents països iberoamericans com Felipe González, Ricardo Lagos o Belisario Betancur, a més d'empresaris, com Carlos Slim, Alejandro Bulgheroni o Enrique Manhard, polítics i alts càrrecs d'organismes internacionals, com Alberto Ruiz Gallardón, José Antonio Ocampo o Rebeca Grynspan, i acadèmics com Alain Touraine o Natalio Botana, assistiran en la Universitat d'Alacant als actes organitzats entorn de la investidura de Julio María Sanguinetti com a doctor honoris causa.

Els actes començaran amb la cerimònia d'investidura que tindrà lloc dijous pròxim, 15 d'octubre, a partir de les 12.00 hores, al Paranimf. L'agenda continuarà els dos dies successius –divendres, 16 i dissabte, 17 d'octubre– amb la celebració de la XXII Reunió Plenària de la Fundació Círculo de Montevideo, que presideix el que fóra president de l’Uruguai entre 1985-1990 i 1995-2000.

En el cerimonial d'investidura actuarà com a padrí del doctor honoris causa el catedràtic de Ciència Política i de l'Administració de la Universitat d'Alacant, José Manuel Canales, que serà l'encarregat de pronunciar la laudatio, durant la qual es projectaran diferents adhesions de personalitats entorn de la investidura i al nou doctor. L'acte, com és habitual, conclourà amb el discurs del rector, Manuel Palomar.


Trobada plenària

Sota el títol «La crisi de la governança de la democràcia representativa», la trobada ha previst un complet programa amb ponències dels diferents membres del Círculo de Montevideo, que abordaran temes com «Estat de benestar i estat multimèdia», «Governança econòmica global», «Canvis de paradigmes en la competitivitat», «El nou reequilibri global» o «Funcions irrenunciables de l'estat».

Totes les sessions tindran lloc al Paranimf i l'accés és lliure, limitat a la capacitat de la sala. Tant la cerimònia d'investidura com la trobada es podran seguir en directe a través d'Internet en l’adreça següent: http://vertice.cpd.ua.es/paraninfo.

L'obertura oficial de les jornades tindrà lloc el dia 16 d'octubre a les 9.30 hores i comptarà amb la participació del rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, el president de la Fundació Círculo de Montevideo, Julio María Sanguinetti, i el president empresarial de la fundació, Carlos Slim. La sessió matinal conclourà a les 12 hores amb una fotografia de família dels assistents i es reprendrà amb tres intervencions més a partir de les 15.30 hores.

La jornada de clausura, el dia 17 d'octubre entre les 11.30 a 14.00 hores conclourà amb l'exposició de les conclusions i un torn obert de paraula per als assistents. En aquest acte participaran Sanguinetti, Carlos Slim, Belisario Betancur, Felipe González, Ricardo Lagos, Rebeca Grynspan, Alejandro Bulgheroni, Natalio Botana, Enrique Manhard, Alberto Ruiz Gallardón i Alain Touraine.

La celebració de la XXII Reunió Plenària de la Fundació Círculo de Montevideo a la Universitat d'Alacant ha sigut possible gràcies al patrocini del Banc de Desenvolupament d'Amèrica Llatina i de Banc Santander a través de Santander Universitats, que manté el seu suport a la UAL des de fa més de 15 anys a través de diferents programes de beques i projectes universitaris en el marc de l’ajuda a l'educació superior en tots els països en els quals està present.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464