Saltar apartados

La Seu Ciutat d'Alacant acull la presentació de la novel·la %u201CEl faro y la noche%u201D de Selena Millares

 

Alacant, 16 d'octubre de 2015

Dilluns pròxim, 19 d'octubre, a les 20.00 hores, la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, c/ Ramón y Cajal, 4, serà l'escenari de presentació de la novel·la El faro y la noche de Selena Millars, guardonada per unanimitat amb el Premi Internacional de Literatura Antonio Machado. L'acte serà presentat per la directora del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, Eva Valero.

El faro y la noche és una història sobre l'escriptura i la memòria, l'art i la violència, la bogeria i la mort. I també sobre l'amor, la conciliació i l'esperança. Julia, historiadora de professió, descobreix les memòries d'un fosc poeta i professor represaliat després de la Guerra Civil espanyola que relata els mateixos temes del llibre que ella mateixa està escrivint.

Es tracta d'una novel·la narrada a tres veus, la de les tertúlies a les quals assisteix al final de cada mes, la dels records del poeta oblidat i la del llibre que ella mateixa escriu. Talment un joc de nines russes, els relats d'aquest llibre s'entrellacen per a anar més enllà de la simple successió d'esdeveniments. Segons l'autora, «un homenatge a la memòria dels oblidats durant la postguerra espanyola i un al·legat en pro del poder de les paraules i el silenci».

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464