Saltar apartados

La UA i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua dediquen una jornada i una exposició a Carles Salvador

 

Alacant 13 d’octubre de 2015

La Universitat d’Alacant i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua dedicaran demà 14 d’octubre una jornada i una exposició centrada en el mestre, gramàtic i poeta Carles Salvador Gimeno (1893-1955). En la jornada, que es titula «Carles Salvador. Mestre i impulsor de l’ensenyament del valencià», hi participaran importants experts en la vida i l’obra del mestre, i l'exposició monogràfica denominada «Carles Salvador i el seu temps» es podrà visitar fins al 19 d'octubre.

Els dos esdeveniments seran inaugurats a les 9.30 hores a la sala d'actes de la Facultat d'Educació pel rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i per Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

L’exposició, que s’estructura en set blocs: «La vida nova. Família, ciutat i universitat»; «Mestre de Benassal. L’escola i el territori»; «La república de les lletres. L’escriptura: art i espectacle»; «València capital. La societat moderna: política, educació, llengua»; «La poesia valenciana el 1930. Els literats valencians i la modernitat»; «Mestre de Benimaclet. Ensenyar, escriure en temps difícils», i «Les noves generacions. La llengua i la cultura contemporànies», està centrada en els diferents aspectes que van marcar la vida personal i professional del mestre d’escola, que va estudiar en la universitat, arrelat a la terra i a la societat de l’època, i sense el qual avui seria impossible entendre el valencianisme cultural i literari de la primera meitat del segle passat, juntament amb destacats personatges de la cultura valenciana, com Emili Beüt, González Martí, Ferrer Pastor, Nicolau Primitiu o Sanchis Guarner, entre altres.

Tant la jornada com l’exposició tenen lloc en el marc dels actes que l’Acadèmia Valenciana de la llengua dedica cada any a un dels grans intel·lectuals o escriptors valencians amb l’objectiu de recuperar per a la memòria col·lectiva la transcendència de la seua obra.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464