Saltar apartados

La Universitat d'Alacant organitza la XIII reunió del Grupo Español del Carbón

Tindrà lloc a l’Hotel Alicante Golf d’Alacant durant els dies 18 al 21 d’octubre de 2015

REUNION_Gec

Alacant. Divendres, 16 d’octubre de 2015

La Universitat d’Alacant, la seua ciutat i l’entorn d’aquesta tenen una llarga relació amb el món dels materials carbonosos. És per això, que la UA presenta la XIII reunió del Grupo Español del Carbón que tindrà lloc a l’Hotel Golf d’Alacant durant els dies 18 al 21 d’octubre de 2015 amb el suport del Grupo Español del Carbón (GEC).

La trobada s’allargarà durant quatre dies en els quals els investigadors que treballen en el desenvolupament i l’aplicació de materials de carboni podran difondre els seus avanços, intercanviar idees, establir nous vincles professionals i personals i retrobar-se amb vells amics i col·laboradors. D’altra banda, la presència de grups d’investigació de la indústria facilita l’intercanvi d’idees acadèmia/indústria.

Entre altres temes, s’hi tractaran aspectes relacionats amb la generació sostenible d’energia; la preparació i la caracterització de materials de carbó: nanomaterials, grafé i materials carbonosos avançats; i també aplicacions en adsorció i catàlisi, en generació i emmagatzematge d’energia, i aplicacions mediambientals.

Amb una insistència especial en els més joves, durant la reunió es presentaran els tres treballs finalistes del 7é Premio Para Investigadores Jóvenes que amb motiu d’aquestes reunions convoca el GEC.

 

Inauguració

L’acte d’obertura de la XIII Reunión, que tindrà lloc el dilluns 19 d’octubre a les 9 hores, comptarà amb el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar; i el president del Grupo Español del Carbón i professor de Química Inorgànica de la UA, Diego Cazorla.

 

GEC

El Grupo Español del Carbón naix l’any 1990 de l’afany comú d’un grup de persones, empreses i institucions públiques i privades vinculades amb la ciència i la tecnologia. L’objectiu que té és facilitar la difusió i l’intercanvi de coneixements entre els diferents agents de la I+D derivats de l’ús del carbó i els materials de carboni, i especialment tots aquells aspectes relacionats amb les aplicacions energètiques i mediambientals.

En les últimes convocatòries, la Reunión del Grupo Español del Carbón també acull grups d’investigació de Portugal i països de Llatinoamèrica.

Programa

 

Notícies relacionades

Investigadors de la Universitat d’Alacant aconsegueixen crear hidrats de metà artificials, una via per a l’ús de nous combustibles

Investigadors de la UA obtenen carbó activat a partir de pellorfa de cacau

Investigadors de la UA i la UPV dissenyen un nou catalitzador per a impedir la pol·lució atmosfèrica per compostos orgànics volàtils clorats

Investigadors de la UA converteixen el ciment en un conductor d’electricitat

Investigadors de la UA dissenyen un catalitzador que neutralitza gasos responsables del canvi climàtic

Investigadors de la UA participen en un projecte europeu per a disminuir l’emissió de gasos contaminants amb filtres ecològics produïts a partir de residus del cànem

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464