Saltar apartados

La Seu Ciutat d'Alacant inaugura l'exposició "100 anys de la Lliga Internacional de Dones per la Pau i la Llibertat"

 

Alacant, 20 d'octubre de 2015

La Seu Ciutat d'Alacant, al carrer de Ramón y Cajal, 4, acollirà a partir de demà 21 d'octubre i fins al 12 de novembre l'exposició «100 anys de la Lliga Internacional de Dones per la Pau i la Llibertat – WILPF», una mostra gràfica integrada per quaranta plafons, que recorren els principals moments i accions que WILPF (les seues sigles en anglès) ha dut a terme a tot el món al llarg de cent anys d'història. La finalitat d'aquesta exposició, comissariada per Concha Gaudó, és fer conèixer la seua història i difondre el treball que duen a terme.

L'acte inaugural començarà a les 19.30 hores amb una conferència impartida per Carmen Magallón, presidenta de WILPF Espanya, i tot seguit, a les 20.30 hores, la mostra serà inaugurada pel rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar.

L'exposició s'acompanya d'un programa d'activitats que començaran el 26 d'octubre, amb una xarrada col·loqui sobre el Congrés Mundial celebrat el 28 d'abril de 2015 en la Haia, com a commemoració del centenari de la creació de WILPF, a càrrec de Guillermina Revuelta i Nieves Simón, integrants de l'associació Museu de Fets i Drets de les Dones. El 2 de novembre s'oferirà una conferència impartida per Cocha Gaudó, comissària de l'exposició, i el 9 de novembre hi haurà una sessió de cinefòrum sobre la pel·lícula Testament of Youth, una història d'amor i de guerra, basada en el llibre de memòries de Vera Brittain.

El pròxim 28 d'abril WILPF complirà cent anys, cosa que la converteix en l'organització pacifista feminista més antiga del món, amb seccions nacionals presents en tots els continents. Té un Secretariat Internacional amb base a Ginebra i una oficina a Nova York enfocada al treball a les Nacions Unides. Des de la seua creació el 1915, WILPF ha reunit dones d’arreu del món a les quals uneix el treball per la pau per vies no violentes i la promoció de la justícia econòmica, política i social per a tothom. WILPF compta entre les seues dones amb tres premis Nobel de la Pau: Jane Addams, primera presidenta, guardonada el 1931, Emily Greene Balch, que va rebre el Premi el 1946, i Alva Myrdal, el 1982.

Dones_PazLibertad

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464