Saltar apartados

La Universitat d'Alacant estrena una sala de judicis que permetrà allotjar simulacions i seguir processos reals

 

Inauguracion_SalaJuicios1
Inauguracion_SalaJuicios2
Inauguracion_SalaJuicios3
Inauguracion_SalaJuicios4
Inauguracion_SalaJuicios5

Diferents imatges de la inauguració de la Sala de Judicis de la UA

 

Alacant. Dimarts, 20 d'octubre de 2015

La Universitat d’Alacant ha inaugurat aquest matí la sala de judicis de la Facultat de Dret, una de les poques aules judicials que hi ha en una universitat espanyola. Amb un equipament idèntic al que ofereixen les sales dels jutjats i tribunals, la noves instal·lacions “trenquen amb la concepció dels estudis de Dret com a ensenyaments absolutament teòrics”, segons ha explicat el degà de la facultat, Pedro Femenía, ja que “permetrà als alumnes de grau i de màster de l’Advocacia, principalment, la realització de pràctiques internes mitjançant el desenvolupament de judicis orals simulats, com també la visualització de judicis reals”. D’aquesta manera els estudiants podran conèixer els processos judicials que es desenvolupen en els diferents ordres jurisdiccionals. Aquest nou espai didàctic facilitarà als estudiants conjugar els coneixements teòrics i pràctics, i desenvolupar les habilitats necessàries per a l’exercici de les professions vinculades amb el món del dret.

L’acte ha tingut, a més, la participació del rector, Manuel Palomar, el president de l’Audiència d’Alacant, Vicente Magro i l’assistència del fiscal en cap, Jorge Rabasa Dolado, el degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats d’Alacant, Fernando Candela i el degà de l’Il·lustre Col·legi de Procuradors, Enrique de la Cruz, i una àmplia representació de la comunitat universitària.

El president de l’audiència, Vicente Magro, ha agraït al rector la iniciativa, amb la qual “ha donat passos qualitatius i substancials en la preparació per a l’exercici de les professions vinculades amb el món del dret”, una cosa que, ha confessat, “no hauríem imaginat durant la meua època d’estudiants”.

Com ja ha ocorregut amb la recent posada en marxa de la sala de simulació clínica en Ciències de la Salut, els laboratoris de robòtica i el de materials de construcció, el rector ha assenyalat que la inauguració d’aquesta sala de judicis, és una evidència de “l’aposta de la UA per la practicitat i el dinamisme que permeta als estudiants adquirir noves destreses com a complement addicional a les classes teòriques i a les pràctiques en empreses i institucions”. “És una aposta per seguir formant grans professionals al més alt nivell i amb les millors garanties”, ha conclòs.

Pedro Femenía ha explicat que la idea va sorgir pel sistema de pràctiques implantat per al màster de l’Advocacia que es fa juntament amb el Col·legi d’Advocats, “que consisteix en simulació de judicis per als quals fins ara els estudiants es desplaçaven a sales de jutjats”.

El projecte, fet per la directora del Secretariat de Campus i Sostenibilitat, l’arquitecta Elia Gutiérrez, ha sigut possible gràcies a la implicació del Vicerectorat de Campus i l’Oficina Tècnica de la UA.

La Sala de Judicis està situada en la planta baixa de la Facultat de Dret, davant de la sala de graus Rector Ramón Martín Mateo.

INCLOU diferents imatges de la inauguració de la Sala de Judicis de la UA

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464