Saltar apartados

CONVOCATÒRIA DE MITJANS - Esmorzar mediàtic amb l'escriptor mexicà i activista mediambiental Homero Aridjis i presentació del portal que la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes dedica a l'escriptor

 

Alacant, 30 d'octubre de 2015

 

DATA: Dilluns 2 de novembre de 2015

LLOC: Centre d’Estudis Iberoamericans Mario Benedetti (Edifici de la Facultat de Filosofia i Lletres III. Al costat de sala d’exposicions Aifos)

HORA:

         10:00 hores. PRESENTACIÓ DEL PORTAL HOMERO ARIDJIS DE LA BIBLIOTECA VIRTUAL MIGUEL DE CERVANTES

         11:30 hores. ESMORZAR MEDIÀTIC AMB L’ESCRIPTOR

 

El pròxim dilluns 2 de novembre, l’escriptor mexicà i activista mediambiental Homero Aridjis acudirà a la presentació del portal que li dedica la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes. L’acte de presentació començarà a les 10:00 hores en el Centre d’Estudis Iberoamericans Mario Benedetti de la UA amb la participació de l’autor, qui estarà acompanyat per Aníbal Salazar, codirector del portal i professor de la Universitat Ramon Llull.

En acabar la presentació, a les 11:30 hores, Homero Aridjis atendrà els mitjans de comunicació en una xarrada/esmorzar a les instal·lacions del CEMAB.

L’escriptor també oferirà l’endemà, dimarts 3 de novembre a les 20:00 hores, un Recital Poètic a la Seu Ciutat d’Alacant (Sant Ferran, 40)

 

Homero Aridjis

Homero Aridjis (Contepec, Michoacán, 1940) és un dels intel·lectuals mexicans contemporanis amb més projecció internacional, àmpliament reconegut i premiat per la seua tasca com a poeta, novel·lista, dramaturg, periodista, ambientalista i màxim responsable del PEN Club Internacional entre el 1997 i el 2003.

Aridjis va publicar el primer llibre, el poemari Los ojos desdoblados, l’any 1960, i un any després veuria la llum La tumba de Filidor, pel qual Octavio Paz el qualificaria com “el millor poeta jove de Mèxic”. A partir d’aquests títols, l’autor de Los perros del fin del mundo va desenvolupar una vasta obra en diferents gèneres que ha sigut traduïda a més de quinze idiomes i reconeguda amb importants premis literaris a Mèxic, Itàlia, França, Sèrbia i els Estats Units.

Fundador de l’Institut Michoacano de Cultura, Homero Aridjis va exercir el càrrec d’ambaixador del seu país a Suïssa, Holanda i, entre el 2007 i el 2010, davant la UNESCO. L’any 1985, preocupat per la contaminació creixent a Ciutat de Mèxic, va fundar i va presidir el Grupo de los Cien, plataforma ambientalista que ha tingut la participació d’intel·lectuals de primer nivell, com Octavio Paz, Juan Rulfo, Elena Poniatowska, Miguel León Portilla, Leonora Carrington, Rufino Tamayo, Manuel Álvarez Bravo, Francisco Toledo, Margaret Atwood, Alejandro Jodorowsky, Seamus Heaney, Gabriel García Márquez, Augusto Monterroso, Álvaro Mutis, J.M.G. Le Clézio, Günter Grass i Allen Ginsberg.

 

Portal Homer Aridjis de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes

Dirigit pels professors Aníbal Salazar Anglada (Universitat Ramon Llull, Barcelona) i Laurence Pagacz (Université Catholique de Louvain, Bèlgica), aquest nou portal de la Cervantes ofereix, entre d’altres continguts, una selecció de textos de l’autor i l’antologia poètica d’aquest Por esa luz sin nombre. L’espai inclou així mateix un catàleg d’estudis sobre la trajectòria literària d’Aridjis (entre d’altres, l’article “Homero Aridjis, el hombre que habla con los ángeles”, del Premi Nobel J.M.G. Le Clézio), una fonoteca amb poemes recitats per l’escriptor mexicà i una videoteca en la qual s’inclouen lectures dels seus versos i diversos reportatges i entrevistes protagonitzats per Aridjis.

 

Més informació

Homer_Aridjis

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464