Saltar apartados

El Paranimf de la UA acull l'obra de teatre "Contra la democracia" d'Esteve Soler

 


Alacant, 26 d'octubre de 2015

Esteve Soler, un dels dramaturgs contemporanis més representat al món, rescata el grand guignol, un gènere teatral d'origen francès creat al final del segle xix, que consisteix en diversos muntatges de curta durada, per a reflexionar sobre la falta de representació política en la seua obra Contra la democracia, que es podrà veure demà, 27 d'octubre, a les 12 hores, al Paranimf de la Universitat d'Alacant i serà representada per l'Aula de Teatre de la Universitat de Burgos.

Contra la democràcia és un conjunt de set petites obres que barregen la sàtira i la ficció grotesca, el cas estrany i el pròxim, posant en el punt de mira «el poder del poble» que suposadament és el que significa democràcia. Són set petites històries amb un fort caràcter satíric, en què es barreja el terror amb l'humor en situacions que entronquen amb el surrealisme i l'absurd.

Contra la democràcia és la segona de les tres obres que componen una trilogia teatral, juntament amb Contra l'amor i Contra el poder, escrites totes per Esteve Soler, dramaturg format a l'Institut del Teatre i la Sala Beckett, on imparteix classes d'escriptura dramàtica.

Des del 2008, la trilogia «A la contra» ha sigut traduïda a nou idiomes (anglès, francès, alemany, castellà, grec, italià, danès, romanès i txec), mentre que vora cinquanta directors l’han feta seua en països com Alemanya, Anglaterra, Estats Units, França, Suïssa, Àustria, Grècia, Romania, Veneçuela i Xile. Contra la democràcia va ser guardonada amb el premi Serra d'Or 2012 al millor text teatral de l'any.

Contra_democràcia

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464