Saltar apartados

El X Curs Internacional de Cooperativisme, Desenvolupament Rural i Medi Ambient comença dilluns a la UA

Manuel Palomar Sanz, rector de la UA i Claudio Alex Jorge da Rocha, rector de l’Institut Federal d’Educação, Ciência i Tecnologia do Pará-IFPA obrin el programa

 

XCurso_Cooperativisme2Alacant, 30 d'octubre de 2015

La Universitat d’Alacant farà els dies 2, 3 i 4 de novembre de 2015, el X Curs Internacional de Cooperativisme, Desenvolupament Rural i Medi Ambient, amb l’objectiu d’impulsar el paper del cooperativisme centrat, en aquesta nova edició, en l’Agroecologia. Durant tres dies la sala de graus de l’edifici Germà Bernàcer arreplegarà les intervencions d’especialistes universitaris i professionals, tant espanyols com brasilers, pertanyents a la UA i les universitats brasileres de Maringá (UEM), de Pará (UFPA) i el Campus de Castanhal de Pará (IFPA). La investigació del cooperativisme com a motor de desenvolupament rural és la finalitat amb què va nàixer aquest curs internacional.

El curs tractarà els temes “Desenvolupament rural, cooperatives i agroecologia”, “Sistema agroalimentari, medi rural i cooperativisme i educació”, i “Educació, agroecologia i polítiques públiques” a través de conferències i taules redones en les quals participen especialistes. A més, s’hi presentarà el llibre Un espacio cooperativo. Soberanía alimentaria y solidaridad internacionalista campesina de Samuel Ortiz Pérez, professor de la UA i coordinador del Grup Internacional d’Investigació –Coodresuel-; i tindrà lloc el taller “Tema-Cor verd”.

L’origen del curs es troba en el grup d’investigació que estudia el cooperativisme, adscrit al departament de Geografia Humana de la UA, i en els convenis que s’han signat amb aquestes universitats. El curs es troba en el si de la cooperació entre institucions acadèmiques i d’investigació de Brasil i Espanya al voltant del desenvolupament rural, l’economia social i solidària, i el cooperativisme, fonamentalment.

L’obertura, a les 9.30 hores del dilluns 2 de novembre, tindrà les intervencions de Manuel Palomar Sanz, rector de la UA; Claudio Alex Jorge da Rocha, rector de l’Institut Federal d’Educação, Ciência i Tecnologia do Pará-IFPA (Belém-Brasil); Juan Francisco Mesa Sanz, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres; José Antonio Larrosa Rocamora, director del Dept. de Geografia Humana; Roberto Dias Lima, director de l’Institut Federal d’Educação, Ciência i Tecnologia do Pará-IFPA (Campus Castanhal-Brasil); José Daniel Gómez López, director del Curs; María José de Souza Barbosa, coordinadora del Conveni UFPA-UA; i Adebaro Alves dos Reis (IFPA), coordinador del Conveni IFPA-Campus Castanhal-UA.

Dirigeix el curs José Daniel Gómez López. L’organitza el Departament de Geografia Humana, el grup d’investigació Cooperativisme, Desenvolupament Rural i Emprenedories solidàries a la Unió Europea i Llatinoamèrica; la Universitat Federal do Pará i l’Institut Federal Pará Campus Castanhal.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464