Saltar apartados

L'afició pels bolets ix al carrer amb les X Jornades Micològiques de la UA

Del 29 d’octubre al 29 de novembre, concursos, xarrades, exposicions, excursions, activitats infantils i un taller gastronòmic

 

Jornades_Micologicas

Alacant. Dimecres, 28 d’octubre de 2015

En plena temporada de recol·lecta de bolets, el Centre Iberoamericà de la Biodiversitat (CIBIO) i el Museu de la Biodiversitat de la Universitat d’Alacant, l’Ajuntament d’Ibi, la Seu Universitària de Xixona i l’ Associació Micològica Alacantina (ASOMA) fan les X Jornades Micològiques. Informar, divulgar i portar la cultura, tant gastronòmica com artística, als ciutadans són els objectius amb què comencen les activitats al voltant dels fongs i els seus fruits.

Des de demà dijous 29 d’octubre i fins al diumenge 29 de novembre, el Museu de la Biodiversitat d’Ibi i la Seu Universitària de Xixona són els dos escenaris on es desenvoluparan activitats infantils, tallers, xarrades, concursos i excursions micològiques. La programació és una oportunitat perquè els participants aprenguen a conèixer, identificar i distingir els bolets, tant els comestibles com els verinosos, saber com recol·lectar-los, cuinar-los i apreciar-los.

Així, s’hi tractaran aspectes relacionats amb el GPS com a eina bàsica per a l’inventari de plantes i fongs, el gènere del fong Russula, nocions i bolets freqüents a la comarca alacantina, el cultiu de les turmes, entre d’altres. S’hi uneix el concurs fotogràfic micològic que proclamarà els guanyadors el 15 de novembre.

L’inici de les X Jornades Micològiques està previst per a demà a la sala d’exposicions temporals del Museu de la Biodiversitat amb l’exposició “Diversitat en el món dels fongs”.

Els interessats a participar en les excursions i en el taller de cuina han de contactar amb ASOMA: 625 837 057.

Les X Jornades Micològiques formen part dels actes programats per la Facultat de Ciències de la UA amb motiu de la festivitat del seu patró, Sant Albert Magne.

Programa

 

Notícies relacionades

La Facultat de Ciències de la UA ret homenatge a Sant Albert Magne amb un ampli programa d’activitats

La UA convoca el XXIII Premi Sant Albert Magne de Recerca en Química

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464