Saltar apartados

La UA dóna suport a la comercialització de la tecnologia desenvolupada pels seus investigadors amb ajudes per a proves de concepte

Eliminació de contaminants en la indústria flexogràfica, lent per a compensar la presbícia i vehicles autònoms són els projectes seleccionats

El pròxim 1 de novembre, el Vicerectorat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació n’obrirà la segona convocatòria

Investigar_UA

Alacant. Divendres, 30 d'octubre de 2015

Amb l'objectiu de potenciar el desenvolupament de projectes de recerca aplicada i afavorir la transferència de tecnologia al teixit productiu, el Vicerectorat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació ha concedit recentment ajudes per a proves de concepte a tres tecnologies desenvolupades en la mateixa Universitat d'Alacant en col·laboració amb diferents empreses.

En concret, ha sigut seleccionat el projecte per a l'eliminació de contaminants en la indústria flexogràfica dedicada a la impressió d'envasos flexibles, liderat per Ignacio Aracil, del grup de recerca Residus, Energia, Medi Ambient i Nanotecnologia. Juntament amb les empreses Olax i Gaviplás, provaran l'eliminació de compostos orgànics volàtils que s'emeten a l'atmosfera durant el procés d'impressió.

Així mateix, David Piñero, del Grup d'Òptica i Percepció Visual (GOPV), farà proves de concepte amb els Laboratoris Lenticon per a desenvolupar un nou tipus de lent de contacte per a la compensació de la presbícia. Aquesta patologia està relacionada amb la pèrdua progressiva de la visió de prop associada amb l'edat. 

Finalment, Tomás Martínez, del grup de recerca Senyals, Sistemes i Telecomunicació, gràcies a la dotació econòmica validarà, en col·laboració amb l'empresa Smurfit Kappa, una innovadora tecnologia de dispositius per a transformar vehicles convencionals en robots autònoms.

Convocatòria

L'objectiu d'aquesta primera convocatòria és fomentar l’R+D+I a través de la realització de proves de concepte sobre resultats de recerca que permeten augmentar el seu valor, verificar la viabilitat tècnica i econòmica, i fer-los més atractius per a les empreses.

Es consideren projectes de prova de concepte els que aborden proves o actuacions posteriors a l'obtenció d'un resultat d’investigació amb l'objectiu d'explotar-lo econòmicament. Aquestes proves permeten validar una tecnologia quan és sotmesa a condicions reals mitjançant el desenvolupament de prototips, demostradores, proves a escala real o un altre tipus d'actuacions que serveixen per a verificar la viabilitat dels resultats. D'aquesta manera, el grup de recerca va acompanyat d'una empresa o institució privada que, després del desenvolupament de les prova de concepte, pot ser receptora potencial de la tecnologia

El pròxim 1 de novembre el Vicerectorat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació obrirà la segona convocatòria d'ajudes per a proves de concepte.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464