Saltar apartados

La Universitat d'Alacant lliurarà el XIV Premi Maisonnave a Juan Antonio García Solera

El Consell de Govern aprova la proposta per unanimitat, “pel paper que va tenir en la introducció de l’arquitectura moderna a Alacant”

L’Associació d’Aviadors Republicans donarà els seus fons documentals a l’Arxiu de la Democràcia

Consell_Gbno

Alacant. Dijous, 29 d’octubre de 2015

El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant ha aprovat aquest matí per unanimitat, concedir el XIV Premi Maisonnave a l’arquitecte Juan Antonio García Solera. La proposta, defensada pel vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, destaca “el suport continuat d’aquest als valors de compromís social en els quals se sustenta el premi a través de la seua obra arquitectònica”, que l’han convertit en un referent per a la societat alacantina. Cortés ha esgrimit que la trajectòria personal i professional del candidat “no pot passar desapercebuda per a la nostra societat i especialment per a la nostra Universitat, i que és fonamental el paper que ha fet d’introducció de l’arquitectura moderna i per extensió, de la cultura moderna a Alacant”.

El vicerector de Cultura ha assegurat que “estem davant d’un arquitecte que ha entès l’arquitectura com una resposta professional de servei, per la dimensió utilitària que té de cara a la consecució d’un benestar més gran per a la societat”. Durant l’argumentació, s’ha remarcat el vincle amb la universitat i “la predisposició a col·laborar-hi” tant com a professional de l’arquitectura, com en el suport a les tasques docents de la titulació d’Arquitectura, des de la qual s’han faet nombroses activitats en les quals l’objectiu d’estudi ha sigut la seua obra arquitectònica.

El lliurament del premi tindrà lloc en el marc de les activitats organitzades al voltant de la commemoració de l’aniversari de la Constitució Espanyola, a principis del mes de desembre en una cerimònia que tindrà lloc, com ja és tradicional, a la Seu Universitària d’Alacant i que estarà presidida pel rector, Manuel Palomar.

 

Els fons de l’aviació republicana descansaran en la UA

Un altre dels temes informats en el Consell ha sigut la donació dels fons documentals de l’Associació d’Aviadors de la República, ADAR, que passaran a formar part de l’Arxiu de la Democràcia de la Universitat d’Alacant. Es tracta de llibres de vol, revistes, llibres, arxius personals, fotografies, cartells de guerra, memòries d’aviadors, documentació sobre processos judicials i un llarg etcètera de documents que es custodien a la Delegació Catalana Nord-Balear d’ADAR, amb seu a Barcelona. L’Associació lliurarà a la Universitat d’Alacant còpia digital de tot el fons documental perquè el difonguen i valoren de cara a possibles investigacions i la dinamització acadèmica i cultural d’aquests béns d’una gran rellevància històrica.

Els detalls de la donació s’estipularan pròximament amb la signatura d’un conveni entre la Universitat d’Alacant i ADAR.

 

Normativa de Transparència

Dins del procés d’adequació de les institucions públiques a la legislació nacional i autonòmica en matèria de transparència, accés a la informació pública i bon govern, la Universitat d’Alacant ha presentat i aprovat aquest matí la normativa interna en aquesta matèria. A més d’articular el desenvolupament de les dues legislacions, s’estableix la creació d’una Comissió de Transparència, formada per personal docent i investigador i una altra, de caràcter tècnic. Així mateix, a més de incloure’s els elements previstos per la UA per a afrontar la publicitat activa, a través del Portal de Transparencia que es posar en marxa el passat 8 d’octubre) i el portal de Dades Obertes, s’estipula el procediment de sol·licitud de dades i de resposta.

En el seu informe el rector s’ha referit a la presentació per part de la Generalitat Valenciana dels pressupostos per a l’any 2016. Palomar ha recordat els compromisos adquirits pel Consell i s’ha mostrat esperançat que tots aquests vinguen previstos en el document que es coneixerà avui mateix. Són els acords sobre la recuperació del deute històric i les despeses de finançament, entre d’altres, i també els adquirits més recentment amb l’actual equip de govern valencià, referents a la carrera professional del funcionariat i a la recuperació de la part pendent de la paga extra pendent de 2012.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464