Saltar apartados

La Universitat d'Alacant presenta la col·lecció "Doris Lessing" de materials docents en anglès en una aposta clara pel multilingüisme

 

Alacant, 29 d'octubre de 2015

El Servei de Llengües i Cultura de la Universitat d’Alacant (UA) inicia enguany una nova col·lecció de materials docents de suport a la docència en anglès, la col·lecció «Doris Lessing», que respon a l’increment de la docència en anglès experimentada els últims anys a la Universitat. De fet, la docència multilingüe a la Universitat d’Alacant ha continuat creixent de manera que el curs passat s’impartiren 266 assignatures en anglès, 73 en francès, 306 en valencià i 95 en altres llengües. La col·lecció «Doris Lessing» s’uneix a la de materials en valencià «Joan Fuster» que disposa ja de 169 publicacions.

Segons el rector de la UA, Manuel Palomar, «des de l’equip de govern de la Universitat d’Alacant estem convençuts que en un món globalitzat com el nostre és indispensable apostar pel multilingüisme. El nostre alumnat demana adquirir una formació lingüística àmplia i de qualitat que li permeta enfrontar-se amb garanties d’èxit a les necessitats laborals del segle xxi».

 

Col·leccions Joan Fuster i Doris Lessing, suport a la docència en valencià i anglès

El nom de la col·lecció, Doris Lessing, vol retre homenatge a aquesta escriptora anglesa que va faltar l’any 2013. Guardonada amb el Premi Catalunya (1999), el Príncep d’Astúries (2001) i el Premi Nobel de Literatura (2007), entre d’altres, tota la seua vida va estar marcada pel compromís polític i social, especialment en la lluita per l’alliberament de les dones, la denúncia del racisme i també de les condicions de vida de les classes més desvalgudes.

Aquesta col·lecció s’afegeix a la «Joan Fuster» de materials docents en valencià que es posà en marxa el 1994 i que en l’actualitat consta de 169 quaderns, una desena de llibres i algunes obres terminològiques de diverses especialitats que permeten treballar amb bibliografia específica en valencià.

Joan Fuster en valencià, Doris Lessing en anglès, són escriptors d’una significació històrica remarcable que van crear escola: es pot parlar d’un abans i un després dels seus escrits, ja que ambdós es van avançar al seu temps i van representar una nova mentalitat que els obligà a vèncer diverses adversitats com la censura, les hostilitats oficials i oficioses, la manca de mitjans o l’absència d’un ambient cultural propici. Els dos van conrear diversos gèneres i temàtiques i, curiosament, ambdós van ser aficionats als aforismes –en el cas de Fuster, elevats a categoria literària.

 

Potenciació del multilingüisme

Amb aquesta nova col·lecció, la Universitat d’Alacant continua la línia de potenciació del multilingüisme que les principals institucions acadèmiques de l’entorn europeu estan aplicant ja fa alguns anys: «Volem una universitat multilingüe –amb estudis en castellà, valencià, anglès, francès i altres llengües– amb un alumnat i un professorat plurilingües actius que les usen i que des d’una concepció integradora de la diversitat potencien la vocació internacional de la Universitat. A partir de l’aplicació de les innovacions didàctiques i educatives que el multilingüisme introdueix, esperem que siga possible el desenvolupament de les competències dels aprenents en la seua formació integral al llarg de la vida», afegeix el rector Palomar.

 

Nous quaderns en anglès i valencià, suport del Servei de Llengües i Cultura

Els dos primers quaderns en anglès de la col·lecció Doris Lessing són: Acoustics Laboratory, de Jaime Ramis i altres, que recull un conjunt d’experiències bàsiques de laboratori d’acústica destinades als estudiants del grau en So i Imatge, i Information management in communication, de Dolores Alemany, que recull tècniques d’investigació i gestió aplicades, dirigides a estudiants del grau de Publicitat i Relacions Públiques.

D’altra banda, els últims quaderns de materials docents en valencià de la col·lecció «Joan Fuster» corresponen a disciplines tan diverses com Administració Pública (Exercicis d’estadística aplicada a l’administració pública, d’Òscar Forner o Objecte i mètodes d’investigació en la ciència política i de l’administració, de Bernabé Aldeguer), Psicologia de la Salut (Psicòpates i assassins múltiples, de Natalia Albaladejo i, Maria Dolores Fernández) o Química (amb Manual de Matemàtiques II per al grau de Química, de Lorena Segura i Juan Matías, o Mètodes d’anàlisi de materials polimèrics, de Maria Mercedes Pastor).

A més de l’edició de quaderns, el professorat de la UA disposa del suport del Servei de Llengües i Cultura per a la revisió de materials docents d’assignatures impartides en valencià i anglès a través d’una convocatòria d’ajudes l’última edició de la qual van rebre suport materials docents de 41 assignatures en anglès i 12 en valencià.

 

Acoustics_Laboratory1

 

 

Materials_Polimerics1

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464