Saltar apartados

Un llicenciat en Dret de la UA guanya el Premi Jurídic Internacional amb un estudi sobre negligència mèdica

 

                                                                                                                                                                Imatge cedida per Francisco Ramón Perona García.

Alacant, 28 d'octubre de 2015

Francisco Ramón Perona García, llicenciat en Dret per la Universitat d'Alacant ha obtingut el primer premi en la VII Edició del Premi Jurídic Internacional (ISDE) amb el treball de recerca «La responsabilidad médica: jurisprudencia vigente y estudio de un caso práctico». L'objecte d'aquesta recerca de l'àmbit del dret sanitari se centra en l'estudi de les responsabilitats mèdiques recollides en l'ordenament jurídic per als diversos incompliments dels deures en els quals poden incórrer els professionals de la salut. El premi va ser atorgat el passat 17 de juliol a Madrid.

La investigació presentada per Perona tracta sobre diferents responsabilitats que marca el Tribunal Suprem en relació amb les actuacions mèdiques; es tracta de responsabilitat per fet aliè, responsabilitat per fet propi, responsabilitat de companyia asseguradora, què és el consentiment informat i, en últim lloc, aborda un cas pràctic real i l’analitza. L'estudi, que es pot llegir en la pàgina personal de Linkedin de l'autor, es publicarà pròximament en una editorial.

El Premi Jurídic Internacional sorgeix per a distingir la recerca i l'estudi del dret en les branques de dret internacional públic o privat, dret esportiu, ètica de l'advocacia, dret fiscal i tributari, màrqueting jurídic i gestió de despatxos i dret sanitari. Distingeix els treballs de recerca en aquestes especialitats d'estudiants i professionals del sector.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464