Saltar apartados

Escriptors rars i oblidats, en la Cervantes

 

Alacant. Dijous, 8 d'octubre de 2015

Autors “maleïts, heterodoxos, excèntrics, extravagants, refinats, malenconiosos, originals, innovadors i desconcertants”, en paraules de la professora Dolores Thion Soriano-Mollá, són els protagonistes del nou portal que inaugura avui la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes.

Dirigit per l’esmentada Thion, de la Université de Pau et des Pays de l’Adour (França), l’espai se centra en un grup d’escriptors que han passat a la història de la literatura per la seua singularitat extrema, fet que els ha condemnat en moltes ocasions a la falta de popularitat i, fins i tot, al desconeixement, tant en la seua època com posteriorment.

El portal ofereix una primera selecció d’obres d’escriptors rars i oblidats del segle xix, del fundacional grup Germinal, encara que en successives fases l’espai s’enriquirà amb altres creadors de diferents èpoques amb la finalitat que el patrimoni literari en espanyol quede reflectit amb tot el seu dinamisme i riquesa.

En aquesta primera etapa s’inclou un catàleg de més de 100 títols d’autors com Eduardo Zamacois, Ernesto Bark, Joaquín Dicenta, Eusebio Blasco o Antonio Palomero, i també una selecció d’estudis crítics sobre aquests literats i uns altres com Emilio Carrere, Alejandro Sawa o Pedro Luis Gálvez. La informació es completa amb materials visuals i un apartat d’enllaços.

 

Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes

La Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes es va constituir l’any 2000 i el seu Patronat està presidit per Mario Vargas Llosa (Premi Nobel de Literatura el 2010). La Fundació gestiona la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, la Càtedra Vargas Llosa i el Centre de Competència en Digitalització IMPACT. La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes va nàixer l’any 1999 per iniciativa de la Universitat d’Alacant, el Banc Santander, a través de Santander Universitats, i la Fundació Botín; actualment ofereix en Internet lliure accés a més de 196.000 registres bibliogràfics. Ha obtingut el Premi Stanford per a la Innovació en Biblioteques d’Investigació.

Rars_oblidats

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464