Saltar apartados

La Seu Universitària de Villena presenta el seu programa d'activitats en el seu desè aniversari

 

Alacant, 7 d'octubre de 2015

La Seu Universitària de Villena, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Villena, van presentar ahir 6 d'octubre la seua programació activitats per al pròxim quadrimestre en aquest desè aniversari. Antonio Martínez Puche, director de la seu, juntament amb Juana Cristina Sánchez, edil d'Educació, i el professor Sergio Galindo Mateo, han anunciat totes les activitats que es faran fins a mitjan gener de 2016.

Martínez Puche ha assenyalat que la intenció de la Seu Universitària, que celebrarà els actes en La Tercia o en la Casa de la Cultura, és «apostar per la varietat, amb una programació més plural i accessible, amb reconeixements de crèdits i amb preus assequibles, de manera que siga un incentiu més per als participants». Juana Cristina Sánchez ha destacat el treball que fa la Seu Universitària, «que sempre comptarà amb el suport de l'ajuntament, i més ara que se’n celebra el desè aniversari a la ciutat».

Sergio Galindo Mateo, un enamorat de la figura del Quixot, serà l'encarregat de dirigir del 7 d'octubre al 17 de desembre, en la Casa de la Cultura, el club de lectura que té per nom «Don Quijote de la Mancha. Una aproximación para lectores y docentes». S’hi tractarà, sobretot, la segona part del Quixot, dins del quart centenari de l'obra de Miguel de Cervantes. Amb tot, es va emocionar quan va presentar el taller «Personajes y paisanajes. Oficios e historias de una Villena menos conocida», en què serà homenatjat el seu germà mort fa uns anys, Inocencio Galindo.

«La intenció és parlar i exposar la vida, obra i oficis d'alguns personatges de Villena, però que no es coneixen tant, o només de manera parcial, en la línia en la qual treballava el professor homenatjat», va apuntar. «Un altre objectiu és participar d'un saber profund però alhora divulgatiu i proper perquè tota la ciutadania conega la seua història menys reconeguda. Per aquest motiu, juntament amb personatges i patrimoni, parlem de col·lectius i entitats, oficials i oficioses, que treballen, des de la investigació i la divulgació, en la història de Villena, fent un treball ímprobe i moltes vegades poc reconegut», va manifestar.

 

Programació fins a final d'any

– Del 7 d'octubre al 17 de desembre de 2015: Club de lectura amb «Don Quijote de la Mancha. Una aproximación para lectores y docentes».

– 7 d'octubre: «Don Enrique de Villena. Retrato de un perdedor».

– 8 d'octubre: Al teatre Chapí es representarà a partir de les 21 hores l'obra El penal de Ocaña.

– 14 d'octubre: Xarrada col·loqui amb el tema «Cinco ideas de bajo coste para ganar más en tu restaurante 2016», impartit per Óscar Carrión.

– del 15 d'octubre al 17 de desembre: «Personajes y paisanajes. Oficios e historias de una Villena menos conocida».

– del 16 d'octubre de 2015 al 29 de gener de 2016: Curs d'escriptura creativa, amb el títol «Introducción al oficio narrativo-poético», impartit pel prestigiós Mariano Catoni.

– del 23 d'octubre al 6 de novembre: Rosario Tomás Maciá, directora AFEPVI i Fundació SANAMENTE i Ana García Jordán, educadora d'AFEPVI, realitzaran el taller de psicologia positiva «Un nuevo enfoque para el crecimiento personal».

– del 4 de novembre al 2 de desembre: curs de cinema amb «Ciudades europeas miradas desde el cielo». Londres, Barcelona, Roma, Bruges i París des de l'enfocament de José Ramón Valero, Antonio Martínez Puche, Israel Gil, Salvador Martínez Puche, i de nou Salvador Valero, respectivament.

 

Tota la programació de la Seu Universitària

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464