Saltar apartados

La UA inaugura un nou hivernacle preparat per a la lluita biològica i els cultius transgènics

La nova instal·lació disposa de vuit-cents metres quadrats, nou mòduls i una instal·lació per a la cria i reproducció d'insectes.

 

Hivernacle1
Hivernacle2
Hivernacle3
Hivernacle4
Hivernacle5

 

Sant Vicent del Raspeig, 7 d'octubre de 2015

La Universitat d'Alacant ha inaugurat aquest dimecres, 7 d'octubre, un nou hivernacle per a la investigació vegetal i amb insectes. El nou edifici se situa a la zona d'ampliació del campus, al costat dels terrenys del Parc Tecnològic.

L'edifici es construeix amb tota la dotació necessària per a fer experiments relacionats amb el control biològic de plagues, cultius transgènics i estudis d'espècies vegetals autòctones. A més, consta d'una nau annexa situada sota la caixa de vidre que està dotada de la infraestructura adequada per a dur a terme experiments de cria i reproducció d'insectes per a aprofitament de biomassa, biodegradació i transformació de residus orgànics.

L'objectiu del nou edifici és satisfer les necessitats dels diferents grups d’investigació per al desenvolupament de cultius amb mòduls diferenciats i dependències de servei.

Durant la inauguració, el vicerector de Campus i Sostenibilitat, Rafael Muñoz, ha destacat la implicació de persones com Rafael Chinchilla o l'actual rector, Manuel Palomar, apostant «per aquesta infraestructura i aconseguint atraure els fons europeus que l’han feta possible».

Per la seua banda, la vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro, va assenyalar la importància de disposar d’infraestructures que «permeten als investigadors fer el seu treball en les millors condicions per a poder obtenir resultats».

L'hivernacle de vidre té una superfície de 500 m2 i 3,5 m d'altura de canaló, es divideix en nou mòduls d'uns 50 m2 de superfície, dels quals tres són de bioseguretat i sis per al desenvolupament de cultius.

Per a recollir els paràmetres meteorològics de manera independent, l'edifici està dotat d'una estació meteorològica completa situada a la part alta de l'hivernacle per a subministrar a un controlador dades de temperatura, humitat, pluviometria, radiació solar, direcció i velocitat del vent de manera contínua.

Els nou mòduls es divideixen en un mòdul diàfan, un mòdul de patògens-quarantena, 2 mòduls de patògens, un dels quals preparat per al cultiu amb transgènics, i cinc mòduls de cultius.

Tots estan dotats amb una pica aigüera, una presa d'aire comprimit i preses d'aigua de xarxa, Internet i electricitat, incloent-hi endolls trifàsics. El control del clima i reg s’hi farà mitjançant un panell de control independent i totes les dades estan integrades en un PC, des del qual es modifiquen aquestes condicions.

L'edifici adjacent disposa de sales de màquines de diversos usos i laboratori, sales de reactius i residus, lavabos, biblioteca i oficina.

La superfície total construïda de l'edifici és de 793,30 m² i el pressupost d'adjudicació, IVA inclòs, ha pujat als 1.227.542 € i el termini d'execució ha sigut de quatre mesos.

 

Reproducir
Declaraciones directora Servicios Técnicos de Investigación.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464