Saltar apartados

La UA participa en el projecte d'estímul del talent matemàtic per a xiquets i xiquetes de la Comunitat Valenciana Estalmat

 


Alacant. Dimarts, 6 d'octubre de 2015

Dissabte passat, 3 d'octubre, va tenir lloc a la sala Charles Darwin de l'aulari interfacultatiu del campus de Burjassot-Paterna, la inauguració del curs d'Estalmat a la Comunitat Valenciana, projecte d'estímul del talent matemàtic per a xiquets i xiquetes valencians amb una capacitat especial per a les matemàtiques i que desenvolupa durant dos anys activitats ludicomatemàtiques i extracurriculars que es realitzen els dissabtes.

Enguany se'n rebia la novena promoció, per a la qual s'han seleccionat vint-i-cinc xiquets i xiquetes de tota la Comunitat Valenciana nascuts el 2002 o el 2003. Com ja és tradicional, el curs havia començat efectivament amb un campament a la ciutat de Requena els dies 26 i 27 de setembre, patrocinat per l’ajuntament de la localitat.

L'acte d'inauguració va ser presidit per Esteban Morcillo, rector de la UV, a qui acompanyaven a la taula d'autoritats el degà de la Facultat de Ciències Matemàtiques, Juan Monterde, Manuel López Pellicer, acadèmic en representació de la Reial Acadèmia de Ciències, Joaquín Gual, degà de l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de la UJI, Mariola Molina, coordinadora del grau de Matemàtiques de la UA, Tomás Queralt, secretari de la Societat de Professors de Matemàtiques, Al Khwarizmi i Rafael Crespo, coordinador del projecte a la Comunitat Valenciana.

Hi van assistir alumnes de primer i de segon acompanyats pels seus familiars i professors del projecte. Enguany està previst continuar el Programa Biennal de Veterans per a estudiants ja egressats, que són un centenar en total.

En els parlaments els intervinents van encoratjar els xics i xiques seleccionats perquè aprofiten amb el seu esforç i alta capacitat les bondats d'un projecte que patrocina la Reial Acadèmia de Ciències i que està present en deu seus repartides en tot l'estat espanyol i en les quals participen tant professors d'universitat com de secundària. El CSIC dóna suport al projecte gestionant una visita anual a algun dels seus centres d'excel·lència a la Comunitat Valenciana.

La conferència inaugural, de caràcter divulgatiu, va ser a càrrec de la professora Elena Thibaut, amb el títol «Que es faça la llum».

Instants de la inauguració del curs d'Estalmat a la Comunitat Valenciana

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464