Saltar apartados

Les universitats públiques valencianes posen en marxa els seus portals de transparència

El portal de la Universitat d’Alacant arranca amb 90 nous catàlegs que afegeix als més de 80 disponibles en datos.ua.es

 

Logo_transparencia2Alacant. Dijous, 8 d'octubre de 2015

Les cinc universitats públiques valencianes han posat en marxa aquest matí els respectius portals de transparència amb els quals evidencien el “compromís per acostar les institucions acadèmiques a la societat”, segons ha apuntat el rector de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx i president de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV), Jesús Pastor Ciurana.

Complint amb la normativa nacional i autonòmica en matèria de transparència, les universitats públiques valencianes han consensuat uns epígrafs bàsics que es repeteixen en els cinc portals, però que han sigut adaptats a la idiosincràsia de les institucions acadèmiques. Es tracta de: “Informació econòmica, pressupostària i estadística”, “Informació de rellevància jurídica” i “Informació institucional, organitzativa i de planificació”. A través d’aquests, la ciutadania podrà accedir, entre d’altres informacions, a les retribucions del personal docent i del d’administració i serveis, a les subvencions i ajudes públiques que atorga cada universitat, als pressupostos anuals o les despeses en caixa fixa i contractes menors.

Les cinc universitats públiques valencianes, més enllà de la Llei de Transparència Nacional i la Llei de Transparència de la Comunitat Valenciana, han mostrat la voluntat de seguir treballant en els portals respectius, per a ampliar catàlegs i facilitar la consulta de les informacions publicades. En tots aquests, s’ofereix la possibilitat d’accés de qualsevol ciutadà, mitjançant sol·licitud prèvia, a la informació pública.

Per a la Universitat d’Alacant, l’aposta pel portal de transparència va més enllà del mer compliment de la legislació vigent. Part d’un model de bon govern basat en l’obertura de dades a través del suport de les noves tecnologies. La primera iniciativa en aquest sentit va partir de la posada en marxa del portal de datos.ua.es que va nàixer fa més d’un any amb 80 catàlegs de dades obertes sobre el funcionament de la mateixa universitat en matèria acadèmica, docent i investigadora. El portal de transparència de la UA naix amb 90 catàlegs, a més dels 80 anteriors, que s’aglutinen en l’epígraf d’informació acadèmica. Els altres epígrafs habilitats són d’informació econòmica, jurídica i institucional i administrativa.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464