Saltar apartados

La vida i obra de Jordi Juan Santacília a la Seu Ciutat d'Alacant

 

Alacant, 18 de setembre de 2015

La Seu de la Universitat d'Alacant (c/ Ramón y Cajal, 4) acull l'exposició sobre la vida i l’obra de Jordi Juan Santacília (1713-1773). Oberta al públic des del 16 de setembre fins al 15 d’octubre a la Sala Juan Francés, la inauguració oficial de l'exposició tindrà lloc dilluns pròxim 21, a les 20 hores, i hi assistiran Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA, i el professor Jorge Olcina, que serà nomenat en breu director de la Seu Ciutat d’Alacant.

Comissariada per Armando Alberola Romá i Rosario Die Maculet, l’exposició consta de vint-i-dos plafons, disposats en cinc grans seccions, que analitzen i exposen els esdeveniments més importants de l'època, la vida i l'obra de Jordi Juan Santacília. El recorregut expositiu comença amb «L’Espanya de Jordi Juan», secció que analitza la situació d'Espanya després de la Guerra de Successió, la Marina i la militarització de la ciència, amb l'objectiu de contextualitzar la realitat històrica de Jordi Juan. El segon apartat de l'exposició aprofundeix en el naixement i els anys de formació del protagonista, la seua família, l'Orde de Malta i les seues primeres expedicions, per a continuar amb la secció «Al servei de la monarquia: viatges i comissions».

Jordi Juan Santacília també va desenvolupar una àmplia i intensa activitat docent i diplomàtica, a la qual està dedicada la quarta secció de la mostra. Per a acabar el recorregut expositiu, els visitants trobaran un últim apartat dedicat a la producció científica, als honors i al reconeixement rebut per Jordi Juan.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464