Saltar apartados

Degans d'onze països llatinoamericans assisteixen en la UA a la quarta edició del Curs de Degans de Llatinoamèrica

L'objectiu del curs és capacitar els assistents per a afrontar els desafiaments del càrrec i formar-los en gerència i recursos humans

 

Degans_Llatinoamericans1 Degans_Llatinoamericans2
D'esquerra a dreta, Iris Danowski, Tobias Wolf, Manuel Palomar, Joaquín Marhuenda i Roberto Escarré en un moment de la inauguració del Curs per a Degans Llatinoamericans celebrada aquest matí en l'edifici Germà Bernàcer Detall del programa del curs

 

Alacant. Dilluns, 21 de Setembre de 2015

Vint-i-cinc degans d'universitats llatinoamericanes de Colòmbia, Costa Rica, República Dominicana, Equador, el Salvador, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Perú i Xile han començat aquest matí a la Universitat d'Alacant el segon mòdul del Curs Internacional de Degans de Llatinoamèrica, que enguany arriba a la quarta edició. Amb l'objectiu de desenvolupar i enfortir capacitats i adquirir coneixements específics que els permeten gestionar millor les seues institucions, el curs compta amb el finançament del Servei Alemany d'Intercanvi Acadèmic (DAAD) i la Conferència Alemanya de Rectors, dins del programa DIES de Gestió d'Educació Superior.

El rector de la UA, Manuel Palomar, ha sigut l’encarregat d'inaugurar oficialment el curs en un acte que ha tingut lloc a la sala d'actes de l'edifici Germà Bernàcer. Durant la seua intervenció, el rector ha apuntat que es tracta d’«una eina extraordinària per a afavorir la bona governança de les universitats, cosa que preocupa molt la conferència de rectors espanyola, per les repercussions que té tant en una formació acadèmica més bona com en la millora de la gestió de les universitats». A més, ha aprofitat per a felicitar per la iniciativa el seu director, Joaquín Marhuenda, com també el director de l'Oficina de Projectes de la UA, Roberto Escarré, de qui depèn la coordinació internacional del curs. L'acte ha comptat també amb la participació d'una representant de la Conferència de Rectors Alemanys, Iris Danowski, la qual ha assegurat que el curs té un gran potencial per a «intensificar la col·laboració a escala internacional i  l'intercanvi d'experiències, tant per les excel·lents ponències presentades com pels mateixos participants».

Per la seua banda, Tobias Wolf, del Servei Alemany d'Intercanvi Acadèmic i responsable del programa DIES, ha destacat que el curs «és un fòrum de trobada ideal per a intercanviar les millors pràctiques en la gestió universitària, un àmbit per al qual els acadèmics que accedeixen a aquests càrrecs no sempre tenen l’especialització suficient».

Tots els assistents han coincidit en la importància de formar les persones que integren els deganats de les facultats d'acord amb la nova cultura institucional que impera en les universitats modernes.

El director del curs a la UA, Joaquín Marhuenda, ha explicat que durant la setmana vinent «les jornades de treball se centraran en el desenvolupament del Mòdul 1 sobre finançament, qualitat, recursos humans, i recerca i planificació estratègica amb l'objectiu de presentar i descriure les bones pràctiques de cada universitat europea perquè els representants de les universitats llatinoamericanes puguen aplicar aquests coneixements en les seues institucions». A més, aquest mòdul impartit per la Universitat del Saarland i la Universitat d'Alacant servirà per a establir les bases de la programació general del Pla Estratègic d'Actuació SAP, que es desenvolupa fins al final del curs.

La iniciativa, que va sorgir el 2012, ha comptat fins al moment amb vuitanta participants, als quals se sumen els vint-i-cinc integrants d’aquesta edició.

 

Més informació

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464