Saltar apartados

El Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti de la UA presenta el seu nou programa d'activitats fins a final d'any

La participació dels escriptors Lorenzo Silva i el mexicà Homero Aridjis, serà un dels plats forts del programa, que inclou deu activitats literàries, acadèmiques i culturals Mario_Benedetti

 

Alacant, 24 de setembre de 2015

El Centre d’Estudis Iberoamericans Mario Benedetti de la UA (CEMAB) acaba de presentar la seua nova programació per al primer quadrimestre del curs. El programa inclou deu propostes culturals amb conferències, seminaris, jornades, representacions teatrals, trobades literàries i un club de lectura.

Eva Valero, directora del CEMAB, destaca la importància dels temes programats i la participació d’escriptors de reconegut prestigi nacional i internacional, com l’espanyol Lorenzo Silva i el mexicà Homero Aridjis. Concretament, l’escriptor mexicà Homero Aridjis acudirà al CEMAB el 2 de novembre, on participarà en la presentació del portal que la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes li ha dedicat. L’endemà, el 3 de novembre, l’escriptor oferirà un recital poètic a la Seu Ciutat d’Alacant (Sant Ferran, 40).

Per la seua banda, l’escriptor Lorenzo Silva impartirà una conferència en les “Jornades en Homenatge a Ricardo Senabre” que prepara la Universitat d’Alacant per als dies 12 i 13 de novembre. Aquestes Jornades s’iniciaran el 12 de novembre amb la intervenció de Lorenzo Silva i continuaran el 13 amb l’Acte de lliurament del Llorer d’Or de la UA a Ricardo Senabre, a títol pòstum, a l’Ajuntament d’Alcoi.

A més de la intervenció d’aquests dues primeres espases literàries, la nova programació del CEMAB començarà demà divendres 25 de setembre a les 12 hores, amb dues conferències sobre “Amèrica i els jesuïtes expulsats”.

El 30 de setembre i l’1 d’octubre, l’Associació d’Estudiants d’Arqueologia de la UA en col·laboració amb el CEMAB, organitzen un nou seminari sobre “Arqueologia i Literatura”. El 7 d’octubre serà el torn de la conferenciant Ana Zamora, néta de don Alonso Zamora Vicente (qui va ser secretari perpetu de la RAE i doctor honoris causa per la Universitat d’Alacant l’any 2002), parlarà de “Teatre i realitat històrica: Penal d’Ocaña, un testimoniatge existencial”; i el 19 d’octubre, a les 10 hores, Selena Millares acudirà al CEMAB per a donar la seua visió sobre “Pablo Neruda, poeta a l’avantguarda”. De vesprada, Millares presentarà a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) la seua novel·la “El faro y la noche”.

El programa del CEMAB inclou la col·laboració del Centre en dues representacions teatrals de l’obra “Pedro y el capitán” de Mario Benedetti, a càrrec del grup Teada (el dimarts 20 d’octubre, a les 12 hores, a la Facultat d’Educació de la UA; i el 10 de desembre a les 20 hores, a la Casa de la Cultura de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi).

No podia faltar en la programació d’aquest any 2015 en què se celebren els 400 anys de la publicació de la segona part del Quixot, el “Club de Lectura. Don Quijote de la Mancha”, que es durà a terme del 2 de novembre de 2015 al 9 de febrer de 2016, impartit per Sergio Galindo.

Tanquen la programació del CEMAB les “I Jornades sobre innovació territorial, desenvolupament local i gestió de la cooperació en el context d’Espanya i Amèrica Llatina” (en col·laboració amb el col·legi professional de Geògrafs CV), el 19 i 20 de novembre; i el IX Seminari Hispanoalgerià “Eros i Thanatos en les arts i la literatura espanyoles i llatinoamericanes”, que dirigiran els professors Juan A. Roche i Eva Valero, els dies 26 i 27 de novembre.

 

Més informació

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464