Saltar apartados

Investigadors internacionals se citen en la Reunió del Projecte de la Xarxa Educativa Sènior Edu-Sen-Net a la Universitat d'Alacant

L’objectiu és identificar les necessitats pròpies dels estudiants majors de 50 anys i les condicions sota les quals aprenen

Els resultats de les enquestes, primera fase de l’estudi, es presenten dilluns a la Universitat d’Alacant

 

Edusennet_logo2

  Erasmus_logo2

 

Alacant, 25 de setembre de 2015

Quaranta participants d’institucions internacionals assisteixen la setmana vinent a la Universitat d’Alacant, dels dies 28 al 30 de setembre, al campus de Sant Vicent del Raspeig i a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, a la segona de les trobades del projecte d’investigació Edu-Sen-Net, Xarxa Educativa Sènior. La finalitat d’aquesta és identificar tant les necessitats pròpies dels estudiants majors de 50 anys com les condicions sota les quals aprenen.

El projecte Educational Senior Network està coordinat per la Universitat Comenius de Bratislava, centre per a l’educació contínua i la seua Universitat de la Tercera Edat, que té una reconeguda reputació internacional per la seua tasca amb les persones majors i l’aprenentatge al llarg de tota la vida. És membre de l’Associació Internacional d’Universitats de la Tercera Edat –IAUTA, de la Federació Europea d’Estudiants Majors –EFOS i de l’Associació d’Universitats de la Tercera Edat d’Eslovàquia.

La primera reunió va tenir lloc a la Universitat de Brno a la República Txeca al maig passat i aquesta segona té lloc a la UA com a sòcia del projecte; aquest el formen les institucions Univerzita Komenského v Bratislave, C%u010EV UK – UTV Bratislava (Eslovàquia); Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant, UPUA (Alacant, Espanya); Technische Universität Chemnitz Seniorenkolleg Chemnitz (Alemanya); Senioren Academie Groningen-Friesland-Drenthe Groningen (Holanda); Vysoké o%u010Dení technické v Brn%u011B, Brno (República Txeca); Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg Studieren ab 50, Magdeburg (Alemanya); i Uppsala Senioruniversitet Uppsala (Suècia).

EduSenNet examina l’abast de les possibles innovacions, com emprendre-les i els destinataris d’aquestes. Concha Bru, directora de la UPUA declara que “ara estem en la fase d'identificació de l'ambient formatiu, una dada que pot ajudar-nos a innovar el programa, no només en les ciutats, sinó també en determinades comunitats de les àrees rurals i municipis menuts”.

Els objectius, les necessitats i els resultats són arreplegats de diverses formes; en enquestes i en una primera fase, que conclou ara i els resultats de la qual es presentaran en la reunió d’Alacant aquesta setmana pròxima, mitjançant una recopilació d’experiències, que va començar en la primera reunió i encara està en fase de desenvolupament. Una altra de les formes és amb l’animació de les persones majors a prendre part en activitats formatives; i finalment, desenvolupar l’interès en l’aprenentatge mitjançant la participació en activitats ideades per a promoure i ampliar els coneixements i les habilitats.

La directora de la UPUA explica que “serà necessari examinar els objectius, les motivacions i les barreres en l'aprenentatge de les persones majors, tant d’aquelles que participen en els programes com de les que no ho fan. La introducció de nous programes i la millora dels antics faran que les persones majors s'impliquen en programes adequats a les seues necessitats”.

El projecte EduSenNet està dissenyat per a recopilar i compartir informació, per a ampliar i millorar l’ús que es fa de totes les experiències educatives i se centra en les possibilitats d’aprenentatge de les persones de més de 50 anys en les Universitats de la Tercera Edat (UTA) i el seu objectiu és dur a terme investigacions pedagògiques al voltant de l’aprenentatge formal, no-formal i informal de les persones majors.

La reunió es farà a les 11.30 hores del dilluns 28 de setembre a la sala d’actes, situada a l’Edifici Germà Bernàcer del campus de la UA; el dimarts 29 del mateix mes la trobada es farà a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, situada en el passeig Ramón y Cajal. La gran majoria dels participants pertanyen a les universitats d’Uppsala (Suècia); Bratislava (Eslovàquia); Chemnitz Magdeburg i Dresden (Alemanya); Groningen (Holanda); Brno (República Txeca); Nottingham (Regne Unit) i Alacant (Espanya). Durant les sessions participaran activament tant professors com alumnes involucrats en la UPUA, unitat que coordina des del Vicerectorat d’Estudis Formació i Qualitat el grup d’investigació en la UA.

 

Tota la informació del projecte es troba en aquestes webs:

http://edusennet.efos-europa.eu/

http://web.ua.es/va/upua/projectes/fitxes/edu-sen-net-xarxa-educativa-senior.html

 

EduSenNet

Detall d'alumnat de les universitats per a majors

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464