Saltar apartados

La Cervantes dedica un portal a la literatura hispanoportuguesa

Literatura_Hispà_portuguesa

Alacant, 24 de setembre de 2015

La Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes inaugura avui un portal dedicat a la literatura hispanolusitana dels segles XVI i XVII. El nou espai ofereix accés a obres en espanyol d’autors portuguesos que van viure en el nostre país i d’alguns dels seus compatriotes que, sense abandonar aquella nació, van escriure en castellà abans, durant i després del període en què Portugal va formar part de la monarquia hispànica (1580-1640).

La nòmina d’aquests autors abraça des del conestable don Pedro (1429-1466), que va arribar a ser rei d’Aragó i comte de Barcelona, fins a don Francisco Manuel de Melo (1608-1666), autor de Guerra de Cataluña, i passa per poetes de la vàlua de Francisco de Sá Miranda, Luís de Camõés i Diogo Bernardes.

José Miguel Martínez Torrejón (Queens College, CUNY) dirigeix aquest portal, que inclou més de cent obres d’aquests autors, i també un ampli document de referències bibliogràfiques sobre el tema i diversos números de Península. Revista de Estudos Ibéricos, que es publica en la Universitat de Porto. La pàgina facilita a més l’accés a La Ilustración Ibérica, que va veure la llum a Barcelona entre el 1883 i el 1898.

La Cervantes ha tingut per a la creació del portal la col·laboració de la Biblioteca Nacional de Portugal, la Fundação Calouste Gulbenkian, la Biblioteca de Catalunya, la Bayerische Staatsbibliothek de Munic, les universitats d’Oxford i Michigan, la New York Public Library, la Biblioteca Nazionale Centrale de Roma i Google.

 

Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes

La Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes es va constituir l’any 2000 i el seu Patronat està presidit per Mario Vargas Llosa (Premi Nobel de Literatura el 2010). La Fundació gestiona la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, la Càtedra Vargas Llosa i el Centre de Competència en Digitalització IMPACT. La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes va nàixer l’any 1999 per iniciativa de la Universitat d’Alacant, el Banc Santander, a través de Santander Universitats, i la Fundació Botín; actualment ofereix en Internet accés lliure a més de 196.000 registres bibliogràfics. Ha obtingut el Premi Stanford per a la Innovació en Biblioteques de Investigació.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464