Saltar apartados

La UA programa 18 espectacles culturals per al primer quadrimestre del curs

Set propostes musicals, vuit teatrals i tres de dansa, integren la nova programació

Programa_ACUA1

Alacant, 21 de setembre de 2015

La Universitat d’Alacant ha presentat aquest matí en roda de premsa la nova programació cultural del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística per als mesos de setembre a desembre de 2015.

El vicerector, Carles Cortés, ha detallat tant els esdeveniments i activitats incloses en la programació cultural com la continuïtat en l’aposta de la UA per consolidar el MUA com a espai cultural polivalent, on tindran cabuda tot tipus d’activitats culturals, concerts, representacions teatrals, tallers i cursos, conferències i classes acadèmiques, a més de nombroses exposicions de contingut divers.

Precisament, la programació arranca en el MUA el dimecres 30 de setembre a les 12 hores amb ANAUT, un espectacle musical de Rhythm & Blues, amb totes les influències de la música negra passades pel tamís d’un sextet de músics residents a Madrid.

Durant el mes de setembre els actes culturals programats s’emmarquen dins de la tradicional “Setmana de Benvinguda” i el 24 de setembre tindrà lloc el Concert de Bienvenida a la UA, en col·laboració amb Radio Alicante-Radio Máxima, que enguany portaran els Dj Arturo Grao i José Manuel Duro, presentats per José AM (conductor de “Mucho MAX”) a l’amfiteatre de l’aulari II, a les 20:30 hores amb entrada per invitació (les invitacions estan disponibles en el MIC- Punt d’Informació Cultural del MUA).

La celebració del Dia del País Valencià marca l’inici d’octubre, amb el concert de “Konfusió i Lilit i Dionis”, al MUA el 7 d’octubre a les 20 hores, amb el seu treball “Un poble de cançons” (Mésdemil, 2015), un triple àlbum que combina la música amb la literatura, la fotografia, el dibuix i el documental amb la ficció. El MUA també acollirà la tercera proposta musical, amb la cantaora flamenca Vanesa Teba, el 14 d’octubre a les 20 hores. El 22 d’octubre al Paranimf, a les 20 hores, tindrà lloc el Concert de la UA amb Cadena 100, amb Georgina i el seu últim treball Dilema.

L’apartat musical inclou propostes per a tots els públics i “Els 35 anys de música electrònica” seran els protagonistes el 4 de novembre amb l’actuació de SUPERGRUPO (Aviador Dro, L kan i la Monja Enana), música per a joves i nostàlgics, a les 20 hores al MUA, amb una conferència prèvia a l’actuació a càrrec de Rafael Cervera a les 19 hores.

Mara Aranda tancarà la secció musical el 2 de desembre, acompanyada per la coral de la UA, al Paranimf, a les 20 hores.

 

Teatre

La UA proposa vuit representacions teatrals en aquest inici de curs. “Pedro y el Capitán” de Mario Benedetti donarà el tret de sortida a l’oferta teatral, el 20 d’octubre a la Facultat d’Educació, a les 12 hores, una proposta dirigida per Victoria Guillén i interpretada per Teada. L’Aula de Teatre de la Universitat de Burgos actuarà el 27 d’octubre a les 12 hores al Paranimf, on representarà l’obra “Contra la democracia” d’Esteve Soler. L’endemà, el 28 d’octubre, serà el torn de la companyia Pérez i Disla, amb l’obra “La gent”, amb doble sessió a les 18 h i les 20 h.

Novembre posarà en escena “Una joven casta” (dia 3 al Paranimf, 12 hores); “Després de la pluja” (dia 10 al Paranimf, 12 hores) amb l’Aula de Teatre de la UA; “El crèdit” (dia 11 al Paranimf, a les 20 hores) amb Maror produccions i direcció de Sergi Belbel) i “Asalto de Cama” de Juan Luis Mira (dia 12 al Paranimf, 20 hores). Aquestes dues obres formen part de la Mostra de Teatre Español d’Autors Contemporanis, de la qual la UA forma part. I “Ejercicio Fallido para mujeres” amb teatre al vent i teatre de la pelambre (dia 24 a les 20 hores al Paranimf).

 

Dansa

El Ballet de Cambra d’Alacant actuarà al Paranimf de la UA el 21 d’octubre, a les 20 hores, amb la peça de dansa contemporània “Èxode”, una idea original de Boris Chircovskii coreografiada per Patricia Puig.

El 5 de novembre, també al Paranimf a les 20 hores, el Conservatori Professional de Dansa "José Espadero" d’Alacant presentarà l’espectacle “Terra” i el 18 de novembre serà el torn de “Pols”, una proposta de la companyia Otra Danza (Paranimf 20 h).

 

Exposicions

La programació cultural de la UA per a aquest començament de curs acadèmic inclou també la inauguració de nou noves exposicions a més de les tres que actualment hi ha vigents (“Companyies teatrals romaneses del segle XIX”; “L’Hospital Suec-Noruec d’Alcoi en el seu 75 Aniversari”; i “Recordant Sempere”).

Les noves exposicions tractaran al voltant de "Ciència i cultura en la guerra", mostra que precisament s’inaugura avui a la Sala Aifos de la UA i que podrà visitar-se fins al 29 d’octubre; "Memorables, insignes i intrèpides 1870-1931" del 3 de novembre al 22 de desembre (Sala Aifos); "Club Fotogràfic Alacant" del 8 d’octubre a l’11 de novembre a aulari II; "Carles Salvador" del 7 al 19 d’octubre a la Facultat d’Educació; “Gravats de Llorenç Ferri” (novembre-desembre. MUA); Retroconsoles 2015 (MUA); Estudis d’Art de diversos autors (desembre 2015-gener 2016. MUA); Residències Artístiques MUA (Sala Cub. Del 2 al 24 d’octubre); Fotografies de Daniel Sirvent “East-West: A working-class housing Taxonomy” (Sala Aifos del 2 de novembre al 22 de desembre).

A més ja està obert el termini de matrícula per a una àmplia oferta de Tallers Culturals, que inclouen arts plàstiques, cinema, dansa, divulgació, escriptura, música, oratòria, periodisme i teatre.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464