Saltar apartados

La Universitat d'Alacant arranca els actes de benvinguda que continuaran fins dijous

Un total de vint-i-quatre estands informatius i nombroses activitats informatives, culturals i esportives completaran el programa que culminarà amb un concert universitari

 

Alacant, 21 de setembre de 2015

Amb l'objectiu de visibilitzar els principals actius formatius, culturals, esportius, tecnològics i serveis de què disposa, la Universitat d'Alacant ha organitzat la setmana de benvinguda al campus, que tindrà lloc entre el 22 i el 24 de setembre.

Un total de vint-i-quatre estands informatius se situaran entre els baixos de la Biblioteca General i la plaça de la Igualtat, un dels llocs més transitats del campus, per a mostrar a la comunitat universitària, principalment a l'alumnat de nova incorporació, l’enorme ventall d'opcions que tenen a l’abast en la seua etapa universitària que tot just ha començat. Enguany s'han incorporat a primer dels quaranta-dos graus que ofereix la Universitat d'Alacant un total de cinc mil setanta-dues persones. Tal com apunta el rector, Manuel Palomar, «hem d'intentar que aquest alumnat s'integre com més prompte millor, incloure'ls en les nostres rutines i mostrar-los tot el potencial que poden explotar durant la seua vida universitària en un campus pensat per a ser habitat, en el qual es poden practicar tota mena d'esports, participar en activitats culturals d'arts plàstiques i escèniques, en una coral i una orquestra universitària». Per aquest motiu, explica el rector, «sota el lema guanyador del concurs Un Lema per a la UA, «Tu guanyes», hem preparat un complet programa de benvinguda pensat per a facilitar la seua integració explicant-los el funcionament i els serveis de què disposen, i animar-los a participar en tot tipus d'activitats tant de formació reglada com complementària».

A més dels serveis interns com el d'Informació i Atenció a l'Estudiant, Universitat Saludable, la Biblioteca Universitària, ocupabilitat, Cultura i Política lingüística, Esports, Internacionalització, Consell d'Estudiants o el Servei de Publicacions i la llibreria Compàs, s'hi han sumat molts altres de caràcter extern, amb empreses col·laboradores, residències universitàries, mobilitat i transport, entitats bancàries o ajuntaments.

L'horari d'atenció al públic serà de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores.


Acte d'inauguració

La inauguració del programa d'activitats tindrà lloc demà dimarts, 22 de setembre, a les 11.30 hores en la plaça de la Igualtat, i comptarà amb la participació del rector, Manuel Palomar, i la vicerectora d'Estudiants, Nuria Grané. Després d'uns breus parlaments, la comitiva institucional, en la qual participarà l'equip de direcció, representants de l'ajuntament de Sant Vicent del Raspeig i responsables d'empreses i patrocinadors, recorrerà els estands i participarà en les demostracions previstes.

Durant l'acte inaugural es lliurarà el premi del concurs Un lema per a la UA. El que s’ha triat per a aquest any, «Tu guanyes», va ser presentat per María Borrás, gestora de la Universitat d'Alacant, sota el pseudònim de J.A.Harris.

En aquesta tercera edició del concurs s'hi han presentat un total de cent dotze lemes.

El programa

Durant els tres dies de programació s'han previst trobades informatives sobre mobilitat internacional, tant per a les persones que ja hi han participat, com per als que hi vulguen participar. S'abordaran diferents destinacions d'arreu del món, amb la presentació dels diferents programes, experiències personals, etc. També s'han previst visites exprés al MUA, exposicions, cants al carrer amb la Coral Universitària, exhibicions esportives, la possibilitat de participar en un baptisme de busseig, així com la ja tradicional presentació dels equips federats de la UA, que es reuniran per a fer una fotografia de família en les graderies de l'amfiteatre del MUA. Les activitats es completaran amb la projecció d'un documental. El programa culminarà el dia 24 a partir de les 20.00 hores amb una festa universitària amb la participació dels DJ de Maxima FM en l'amfiteatre de l'aulari II.

Una de les novetats de l’edició d’enguany és que en l’estand de Publicacions de la Universitat d'Alacant s'hi descomptarà un 10 % sobre el preu de venda en totes les seues novetats editorials, manuals i materials docents durant els tres dies que duren els actes. Publicacions de la UA comparteix estand amb la llibreria Compàs, un dels punts de venda habituals dels llibres que edita.

Imatge d'arxiu dels estands de benvinguda situats en els baixos de la Biblioteca General

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464