Saltar apartados

La Universitat d'Alacant dóna el nom del rector Martín Mateo a la sala de graus de la Facultat de Dret

L’homenatge en memòria de l’insigne jurista i professor congrega, juntament amb la seua família, una àmplia representació acadèmica, social i professional

Homenaje_MartinMateo1
Homenaje_MartinMateo2
Homenaje_MartinMateo3
Homenaje_MartinMateo4
Homenaje_MartinMateo5
Homenaje_MartinMateo6
Homenaje_MartinMateo7
Homenaje_MartinMateo8
Homenaje_MartinMateo9
Homenaje_MartinMateo9
Homenaje_MartinMateo10
Homenaje_MartinMateo12

 

Alacant. Divendres, 25 de setembre de 2015

La Universitat d’Alacant ha retut aquest matí un emotiu homenatge a la memòria de qui va ser el seu rector entre els anys 1986 i 1994, el professor i jurista, Ramón Martín Mateo. L’acte, que ha estat presidit pel rector, Manuel Palomar, ha tingut les intervencions del catedràtic del Departament d’Estudis Jurídics de l’Estat, Juan José Díez, el professor de l’Institut de l’Aigua i de les Ciències Ambientals, Daniel Prats, el president en funcions de l’Associació de Dret Ambiental d’Espanya, ADAME, Javier Serrano i el degà de la Facultat de Dret, Pedro Femenía, a més dels parlaments de tres dels seus quatre fills, Cecilia, Carolina i Daniel.

En tots els discursos s’ha coincidit en el tarannà d’avançat al seu temps, de pioner i visionari de l’homenatjat, a qui s’ha qualificat d’“home savi”, “humanista integral”, “mestre irrepetible”, “instructor subtil”, “universitari total i honest” i, com ell agradava autodesignar-se, “enginyer social amb bon humor”. S’han destacat les seues virtuts acadèmiques, docents i investigadores, el caràcter conversador, les excel·lents idees, però també el tarannà humà, “la seua vanitat freturosa de supèrbia”, “la seua bonhomia” o, com ha dit el rector després d’una successió adjectivacions, “la gran qualitat humana que abastava tots els fronts”.

Palomar ha sigut l’encarregat, juntament amb la família, de descobrir la placa que, des d’avui, rebateja la sala de graus de la Facultat de Dret com a sala de graus Rector Ramón Martín Mateo. Un acte simbòlic que, com ha apuntat el rector serveix perquè el “recordem com un dels nostres i ací mai li faltarà el lloc que va saber obrir-se”.

A més de les mostres d’afecte rebudes a la sala, han sigut moltes les adhesions i les cartes de suport rebudes. Durant el transcurs de l’acte s’han llegit algunes d’aquestes com les del president de l’Associació de Professors de Dret Administratiu, Fernando López Ramón i la del professor de la Universitat de León, Francisco Sosa Wagner.

A més de glossar-se “la seua trajectòria fèrtil i fecunda”, s’ha reconegut el paper que tnia com a referent internacional en dret mediambiental i les seues excel·lents aportacions jurídiques en aquest camp amb les quals, com ha apuntat el seu col·lega i deixeble, Juan José Díez, “va superar amb escreix una disciplina com el dret administratiu”

Anècdotes i records han completat la reivindicació del seu paper en una infinitat de projectes relacionats amb la UA, com l’actual model urbanístic del campus que, com ha assenyalat la seua filla Cecilia, “va ser un lloc en el qual va projectar la seua visió harmònica de l’home amb la naturalesa” i que com ell mateix va predir, “havia de ser per als vianants i donar prioritat a les zones verdes”.

A Martín Mateo es deuen també altres iniciatives pioneres com la posada en marxa d’una dessaladora dins del campus, la creació de l’Institut de l’Aigua i les Ciències Ambientals o el convenciment ara assumit de la universitat “com a epicentre i motor dinamitzador dels desenvolupaments de la societat”.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464