Saltar apartados

La Universitat d'Alacant impulsa la cooperació amb Romania a través de la Xarxa Minerva

Universitats, institucions acadèmiques i el govern romanès formen part d'aquesta iniciativa que busca impulsar el desenvolupament científic i investigador

L'acord preveu l'intercanvi de professorat, investigadors i alumnes, com també el desenvolupament de projectes conjunts o la cotutela de doctoratsAlacant, 24 de setembre de 2015

La Universitat d'Alacant ha signat aquest dijous un conveni de col·laboració amb la Xarxa Minerva de Romania amb l'objectiu d'impulsar la cooperació a favor de la internacionalització de la recerca i projectes comuns.

L'acord, que han subscrit el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i el rector de la Universitat d'Oradea, Constantin Bungau, té com a objectiu “cooperar a favor de la internacionalització de la recerca científica i el creixement qualitatiu de les activitats que es facen de manera conjunta”, fomentant la mobilitat del professorat, els investigadors i estudiants, impulsant projectes de recerca comuns i la cotutela de treballs de doctorat.

El rector de la institució alacantina ha assenyalat la importància de “treballar en la línia de la internacionalització, obrint portes al món des d'Alacant, com avui és el cas de Romania, un país amb el qual ja tenim bones relacions i projectes comuns i que amb aquest conveni es veuran incrementats per a benefici de les dues parts”.

Constantin Bungau, rector de la Universitat d'Oradea, i en representació de la Xarxa Minerva, va agrair la predisposició de la Universitat d'Alacant i va mostrar la seua esperança que l'acord servisca per a estrènyer llaços i genere resultats positius.

Juntament amb Bungau, a la trobada també hi van assistir Marian Tiplic, vicerector d'Estudis de la Universitat Lucian Blaga, i Alexandru Simon, de l'Acadèmia Romanesa.

La Xarxa Minerva està formada per diferents institucions i universitats romaneses com l'Acadèmia Romanesa, l'Institut Romanès d'Història, les universitats d'Oradea i Lucian Blaga o el mateix govern, i respon als principis requerits pels programes europeus estructurals, com Horizon 20120. Té com a objectiu millorar les escoles de doctorat i la seua transformació gradual en centres d'excel·lència, apostar per la internacionalització a través del desenvolupament d'una xarxa de cooperació d'universitats, instituts de recerca i companyies per a fomentar la recerca productiva, facilitar la mobilitat transnacional, el moviment lliure d'investigadors i remoure els obstacles legals i fiscals en el desenvolupament cooperatiu del la recerca.

 

Cooperacion_Romania1
Cooperacion_Romania2
Cooperacion_Romania3

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464