Saltar apartados

La Universitat d'Alacant retrà homenatge al professor Ramón Martín Mateo

Referent internacional en dret ambiental i rector de la UA i la UPV/EHU, donarà nom a la sala de graus de la Facultat de Dret
 

Martin_MateoAlacant. Dimecres, 22 de setembre de 2015

Considerat un dels pares del dret ambiental a Espanya, referent internacional en aquest camp, catedràtic de Dret Administratiu, insigne jurista, home d’estat, universitari excepcional, la Universitat d’Alacant retrà un homenatge a la memòria del professor Ramón Martín Mateo. L’acte tindrà lloc divendres pròxim, 25 de setembre, a les 11.30 hores, a la sala de graus de la Facultat de Dret, i estarà presidit pel rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar.

L’homenatge ha sigut possible gràcies a la implicació de diferents instàncies universitàries coordinades per la Unitat de Relacions Institucionals de l’Oficina del Rector, en col·laboració amb el Departament d’Estudis Jurídics de l’Estat, la Facultat de Dret, l’Institut de l’Aigua i l’Associació de Dret Ambiental Espanyol (ADAME), en la qual l’homenatjat va exercir un paper essencial.

Durant l’acte, que tindrà un caràcter estrictament acadèmic, es projectarà un vídeo realitzat pel Taller d’Imatge de la Fundació General de la UA en col·laboració amb la Unitat de Comunicació, i es comptarà amb l’assistència de personalitats vinculades als diferents perfils de Ramón Martín Mateo, com també membres de la seua família, deixebles i autoritats. Entre altres intervencions està previst que hi participen el degà de la Facultat de Dret, Pedro Femenía, el catedràtic del Departament d’Estudis Jurídics de l’Estat, Juan José Díez, el professor de l’Institut de l’Aigua i de les Ciències Ambientals, Daniel Prats, i el president en funcions de l’Associació de Dret Ambiental d’Espanya, ADAME, Javier Serrano. L’acte conclourà amb un discurs del rector i el descobriment d’una placa a l’entrada de la sala, amb la qual l’insigne professor donarà nom, a partir d’aquest moment, a la sala de graus de la Facultat de Dret.Un referent acadèmic internacional

La brillant trajectòria de Ramón Martín Mateo (1928, Valladolid- Alacant, 2014) està marcada per molts compromisos i responsabilitats tant nacionals com internacionals. A més de ser rector de la Universitat d’Alacant i de la del País Basc, va ser expert de les Nacions Unides per a diferents projectes durant els anys setanta, codirector del Centre de Desenvolupament Sostenible de la CEE a Buenos Aires, vocal electiu del Consell d’Estat (1990-2003), vocal del Consell Nacional de l’Aigua, director de l’Institut de l’Aigua i president de l’Associació de Dret Ambiental Espanyol des que fou creada, a iniciativa seua, el 1989.

Ha rebut destacades distincions honorífiques com l’Ordre del Mèrit Civil, el Premi Nacional de Medi Ambient (1992), el premi Rei Jaume I a la Protecció del Medi Ambient (2000), el premi Justícia de la Generalitat Valenciana (2001), el premi del Club Espanyol de l’Energia (2005), com també diversos doctorats honoris causa d’universitats llatinoamericanes i espanyoles (la de Lleó, País Basc, Rovira i Virgili, i Múrcia).

Amb quaranta-dos llibres publicats, més de tres-cents articles especialitzats i més de trenta tesis doctorals dirigides, va ser un “universitari creatiu, innovador i compromès amb la societat i el seu entorn, precursor d’innegables avanços del nostre dret públic i qualificat com a ‘pare’ del dret ambiental espanyol”, com apunta Juan José Díez, que no dubta a qualificar d’“encomiable” la seua activitat docent i investigadora.

Ramón Martín Mateo va morir el 22 de maig de 2014

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464