Saltar apartados

Estudiants i investigadors de la UA editen la primera revista científica en ciències de la salut de caràcter internacional

“IMPACT Journal” naix com un recurs obert de coneixement i divulgació orientada a la comunitat universitària i científica i a la societat en general

Per al seu llançament, l'equip ha impulsat una campanya de “crowfunding”, estratègia de finançament col·lectiu

Impact_Journal

Part de l'equip editorial de la revista IMPACT Journal

Alacant. Dilluns, 28 de setembre de 2015

Amb l'objectiu d'impulsar i difondre la recerca que fan alumnes i investigadors novells en ciències de la salut amb criteris de rigor científic, un equip d'estudiants, professionals de la salut i investigadors de la Universitat d'Alacant han dissenyat la revista IMPACT Journal. Es tracta d'una publicació científica multidisciplinària i internacional dedicada a aquesta branca del coneixement.

Un projecte capdavanter concebut per a ser un recurs obert de coneixement i divulgació orientada a la comunitat universitària, científica i a la societat. És per això que naix com una revista open access, amb accés lliure al contingut íntegre de la publicació. L'equip que promou la iniciativa té previst desenvolupar en el futur recursos educatius com ara metodologies i procediments en l'àmbit de la recerca, com també de l'escriptura i publicació científica.

“El nostre objectiu és promoure la divulgació de l'evidència científica més actual i establir sinergies entre estudiants, docents i professionals sanitaris de forma multidisciplinària a escala nacional i internacional”, apunten els coeditors en cap i estudiants de la UA, Cristina Sierras i Jorge Riquelme.

Campanya de suport

Per al llançament de la revista, l'equip ha impulsat una campanya de crowfunding, estratègia de finançament col·lectiu dirigit a projectes innovadors que té la capacitat de sensibilitzar la comunitat sobre la importància de donar suport a la creativitat social, cultural o científica.

“Ens queden pocs dies per a aconseguir l'objectiu mínim, de manera que animem la societat a participar en aquest projecte. L'avantatge és que totes les aportacions desgraven fins a un 50 %, ja que es considera una obra de suport a l'educació, a la societat i de caràcter científic”, apunten els estudiants.

IMPACT Journal, de caràcter bianual, ja compta amb un nombre molt elevat de publicacions d'experts procedents de l'Escola d'Infermeria de la Universitat de Pennsylvania, Estats Units, primera universitat de referència a escala mundial en l'àrea de la infermeria i relacions internacionals, i altres universitats i entitats multidisciplinàries d'Eslovènia, Portugal, República Txeca i Mèxic. Així mateix, ja disposa de número internacional normalitzat de publicacions seriades (ISSN) i web traduïda a l'espanyol i l’anglès.

 

Més informació:

Twitter: @IMPACT_Journal

Facebook

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464