Saltar apartados

L'ambaixador d'Egipte a Espanya inaugura el Simposi Internacional Nous Investigadors i Nova Recerca en Estudis Àrabs i Islàmics

La trobada de la Universitat d'Alacant persegueix que els investigadors novells mostren en què estan treballant

Els treballs de l'equip de Franco-Sánchez revelen acte projecció de l'Islam en la cartografia i en l'autobiografia

Simposi_Internacional

Alacant, 30 de setembre de 2015

L'Islam té voluntat de modificar la visió del món a través de la tradició islàmica. Açò és el que s'observa en les recerques que ve desenvolupant Francisco Franco-Sánchez, catedràtic d'Estudis Àrabs i Islàmics de la Universitat d'Alacant, a través del Projecte de Recerca del %u201CPrograma estatal de Foment de la recerca científica i tècnica d'Excel·lència R+D%u201D, Ref. FFI2014-58636-P, del que és investigador principal, Així, en l'Edat Mitjana s'elaboren una sèrie de mapes que reflecteixen aquesta concepció del món d'acord amb l'Alcorà i que és més una <>, apunta l'expert de la UA, per <>. Es dóna una acte projecció de l'Islam en la cartografia i en l'autobiografia. El propi Islam crea una idea del món i de com ha de ser, o s'espera que siga la persona, en les seues concepcions i comportaments.

El segon document sobre el qual investiga dins del mateix projecte, diferent però molt proper, és l'autobiogràfic. En l'Edat Mitjana i Moderna (segles X al XVII), el viatge a la Meca era la disculpa per a escriure la seua autobiografia els pudientes, que eren els qui podien dur-ho a terme. Aquest viatge era la justificació per a cursar un viatge d'estudis, formació, conèixer el món, i articula quasi la vida de la persona. <>.

En aquestes dues línies, història de la cartografia i autobiografies, i dins del Programa de Doctorat %u201CTransferències Interculturals i Històriques en l'Europa Medieval Mediterrània%u201D, s'han defensat ja dues tesis en la UA, la d'Antonio Constán Nava i la Mostapha Jarmouni ; a més, Franco està dirigint altres quatre tesis.

Organitzat perquè investigadors novells, que treballen en les moltes línies de recerca i temàtiques obertes dins dels Estudis Àrabs i Islàmics, mostren en què s'està investigant, la Seu Universitària de La Nucia de la UA acull els dies 2 i 3 d'octubre de 2015 el Simposi Internacional Nous investigadors i nova recerca en Estudis Àrabs i Islàmics, sota l'adreça de Francisco Franco-Sánchez. L'activitat està emmarcada dins del Projecte de Recerca i del programa de doctorat citats anteriorment. Els participants van a debatre i aprendre del que altres investigadors estan desenvolupant en les seues universitats, presentant-se més de vint comunicacions a nivell internacional, de països com el Marroc, Egipte, Algèria, etcètera.

La inauguració oficial serà el divendres 2 d'octubre, a les 17.00 hores, amb les intervencions de l'ambaixador d'Egipte a Espanya, Ahmed Shafik Ismail Abdelmoeti; l'alcalde de la Nucia, Bernabé Cano; el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA, Juan Mesa Sanz; i el director del Simposi Internacional, Francisco Franco-Sánchez. A continuació, Ahmed Shafik Ismail Abdelmoeti, pronunciarà la conferència d'obertura.

El Seminari va a generar, en 2016, una publicació en una revista científica internacional.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464