Saltar apartados

La UA investirà doctor honoris causa Stephen Greenblatt, referent internacional en Shakesperare i Cervantes

Coincidint amb l’IV centenari de la defunció de tots dos autors

A més, concedirà el seu Llorer d’Or a títol pòstum a Ricardo Senabre

 

Alacant. Dilluns, 28 de setembre de 2015

El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant ha aprovat aquest matí, per unanimitat, la investidura com a doctor honoris causa del professor Stephen Greenblatt, de la Universitat de Harvard, i també concedir el seu Llorer d’Or, a títol pòstum, a Ricardo Senabre Sempere, professor, teòric i crític literari.

La investidura de Greenblatt es fa a proposta del Departament de Filologia Anglesa amb el suport unànime de la Junta de Facultat de Filosofia i Lletres. Amb aquesta, la Universitat d’Alacant s’uneix als actes commemoratius que, amb caràcter internacional, tindran lloc al voltant del 23 d’abril de l’any pròxim quan es compleixen 400 anys de la defunció dels dos escriptors més universals de tots els temps, Miguel de Cervantes i William Shakespeare. El professor Greenblatt és una de les figures més destacades, influents i reconegudes dins de la crítica literària mundial i la cultura americana que té entre les seues publicacions diferents obres en les quals es relacionen els dos autors homenatjats. Entre les contribucions més destacades que ha fet cal assenyalar el concepte de “mobilitat cultural”, que va encunyar el 2009, en el qual aposta pel caràcter col·laboratiu i la necessitat de transferir a la societat totes les activitats desenvolupades en qualsevol part del món en el terreny de les humanitats.

La proposta de concedir el Llorer d’Or a Ricardo Senabre Sempere ha sigut elevada al Consell de Govern pel rector. Amb aquesta distinció la Universitat d’Alacant significa “l’excel·lent prestigi nacional o internacional en el camp de les ciències, les lletres, la investigació científica, la docència, la creació artística, l’esport o la solidaritat de persones i institucions”. Mestre de diverses generacions de filòlegs, professors i crítics, Senabre, va tenir un paper destacat en el naixement i la consolidació de la Universitat d’Extremadura. Oriünd d’Alcoi, va rebre distincions tan significatives com l’Encomienda d’Alfons X el savi, la medalla d’honor de la Universitat Menéndez Pelayo, el Premio a la Excelencia Científica de la Universitat de Salamanca o el doctorat honoris causa per la Universitat de Las Palmas de Gran Canària. Mort recentment, Senabre rebrà aquesta distinció, concedida per unanimitat del Consell de Govern, en una cerimònia que tindrà lloc el pròxim mes de novembre en la seua localitat natal.

A més d’altres qüestions d’índole interna, aprovades totes per unanimitat, el rector ha informat al Consell de Govern de la sol·licitud de reunió que esperen mantenir en el mes d’octubre tots els rectors valencians amb les conselleries d’Hisenda i Educació. Palomar ha posat sobre la taula la intenció de les universitats i el Consell de “començar a treballar en la creació d’un nou model econòmic que permeta un finançament estable i suficient”.

La reunió, la primera ordinària del curs acadèmic 2015-2016, ha tingut lloc aquest matí a la sala de juntes de l’edifici de Rectorat i Serveis Generals.

 

Consell_Governe28_09_15

Un moment de la reunió del Consell de Govern que ha tingut lloc aquest matí

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464