Saltar apartados

CONVOCATÒRIA DE RODA DE PREMSA - Conferència de Joan Garcés i visita per als mitjans a l'exposició "Guillermo Muñoz Vera. Pintures 2008-2015"

 

Alacant, 10 de setembre de 2015

 

Data: Divendres 11 de setembre de 2015

Hora: 12.00 hores

Lloc: Museu de la Universitat d'Alacant (MUA)

Hi intervenen:

– Joan Garcés, exassessor de Salvador Allende

– Guillermo Muñoz, pintor

– Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística

– Roger Sales, comissari de la mostra

– Josep Lluís Peris, coordinador de les dues activitatsEl Museu de la Universitat d'Alacant inicia el calendari expositiu programat per al nou curs acadèmic amb la mostra de l'artista xilè «Guillermo Muñoz Vera. Pintures 2008-2015» i la conferència inaugural «El significat de l'11 de setembre a Amèrica i Espanya», a càrrec de Joan Garcés, exassessor i mà dreta de Salvador Allende.

Amb aquest motiu, demà divendres 11 de setembre a les 12.00 hores tindrà lloc una roda de premsa a la sala polivalent del MUA amb les intervencions de Joan Garcés, que va ser assessor i mà dreta del president xilè Salvador Allende, Guillermo Muñoz, autor de l'exposició, Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Roger Sales, comissari de la mostra i Josep Lluís Peris, coordinador de les dues activitats, juntament amb la col·laboració del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti de la UA.

Després de la roda de premsa es farà una visita guiada prèvia a la inauguració per a redactors i gràfics, amb l'autor, el comissari i el coordinador de la mostra.

L'exposició, comissariada per Roger Sales i coordinada per Josep Lluís Peris, serà inaugurada demà divendres 11 de setembre, a les 20 hores, pel vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, acompanyat de l'autor. La mostra estarà oberta al públic fins al 24 d'octubre. A les 18.00 hores, com a part del programa inaugural, l'escriptor Joan Garcés oferirà en la sala polivalent la conferència «El significat de l'11 de setembre a Amèrica i Espanya», presentat per José Carlos Rovira, catedràtic de Literatura hispanoamericana de la UA.Joan Garcés va nàixer a Llíria, Espanya, el 1944. El 1967 es va graduar com a advocat per la Universitat Complutense de Madrid i va obtenir el doctorat en Ciències Polítiques per les universitats Complutense de Madrid (1967) i La Sorbona (1970). Quan Salvador Allende es va convertir en president de Xile el 1970, va convidar Garcés a ser el seu assessor. Al seu retorn de Xile es trasllada a França, on treballa com a assessor del director general de la UNESCO i escriu diversos llibres, entre els quals, Democracia y contrarrevolución (1975).Després d'aquesta etapa va tornar a Espanya i es va convertir en membre de l'Associació d'Advocats de Madrid el 1981.

Garcés va presentar una denúncia penal en contra de Pinochet i els altres líders de la Junta per «crims contra la humanitat» el juliol de 1996. Al mateix temps va presentar una demanda civil en nom de les famílies de les víctimes del règim de Pinochet. Quan Pinochet va visitar Londres l'octubre del 1998, Garcés va poder demanar el seu arrest i extradició a Espanya per a ser jutjat. Pinochet va ser detingut i els tribunals del Regne Unit van concedir la seua extradició. Garcés va viatjar diverses vegades als EUA per a demanar a l'administració Clinton la desclassificació de documents relacionats amb els crims de Pinochet, cosa que li va concedir el 28 de gener de 1999 el president Clinton.

El 1999 rep el Premi Nobel Alternatiu «pels seus continus esforços per a posar fi a la impunitat dels dictadors». L'any 2000, el president de la República Francesa honora Garcés amb la distinció de Cavaller de l'Ordre Nacional del Mèrit.Guillermo Muñoz Vera (Concepción, Xile, 1956) és un artista reconegut internacionalment, i els seus treballs han sigut exposat en nombroses exposicions individuals a Europa, Amèrica Llatina i Estats Units. Llicenciat en Belles Arts amb menció en Pintura per la Universitat de Xile, es trasllada a Madrid el 1979, on resideix de llavors ençà. El 1994 crea l'acadèmia Arte y Autores Contemporáneos [ARAUCO] a Chinchón per a promoure el treball d'artistes joves de tot el món, concedint beques d'estudi, residència d'estudiants i tallers de disciplines relacionades amb la pràctica de la pintura acadèmica i les noves tecnologies audiovisuals.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464