Saltar apartados

Quatre universitats i dues conselleries donen suport al Projecte Microvinya

La iniciativa adopta els principis de la teoria del ben comú i impulsa un model econòmic basat en el valor afegit del producte

La Universitat d'Alacant va impulsar l'I Congrés de Microviña en 2013

 

Proyec_Microvinya2
Proyec_Microvinya3
Proyec_Microvinya4

Alacant, miercoles 9 de setembre de 2015

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, i el director de la seu de Cocentaina, José Luis Todolí, van assistir dimarts a la presentació de Microvinya a la seu del projecte, la Casa Alonso de Muro.

L'acte va comptar amb la participació dels consellers d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i Elena Cebrián, d'Agricultura i Medi Ambient, a més dels directors generals d'Economia i Internacionalització.

Manuel Palomar va destacar en la seua intervenció Microvinya com un «cas d'èxit que hem de tenir en compte i que ens pot servir d'exemple a l'hora de treballar un nou model econòmic». El rector va recordar que la Universitat d'Alacant està implicada en aquesta proposta a través de la seu de Cocentaina, des de la qual s'han organitzat diferents congressos sobre la iniciativa de la microvinya des de l'any 2013.

Juan Cascant, impulsor del projecte, va ser l'encarregat de desgranar els continguts que animen aquesta iniciativa basada en els principis de l'economia del bé comú, i que són oferir un valor afegit als productes, en aquest cas, el pagament de preus justos als agricultors, recuperar i mantenir les terres de conreu, en concret vinyes, en alguns casos centenàries, impulsar les varietats autòctones i la cultura pròpia.

Aquests valors permeten competir en el mercat amb productes que ofereixen més coses que el mateix producte en si, com són «la implicació en el desenvolupament del territori i les persones».

La consellera Elena Cebrián va subratllar l'interès de la iniciativa des del punt de vista «econòmic, social i ambiental».

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464