Saltar apartados

Esther Algarra pren possessió com a secretària general de la UA

 

Esther_Algarra1
Esther_Algarra2
Esther_Algarra3
Esther_Algarra4

EN LES IMAGENES, diferents moments de la presa de possessió de la nova secretària General de la Universitat d'Alacant

 

Alacant, 2 de setembre de 2015

La professora de Dret Civil Esther Algarra és des d'aquest matí la nova secretària general de la Universitat d'Alacant. L'acte de nomenament ha tingut lloc a la sala multimèdia de l'edifici de Rectorat i Serveis Generals i ha comptat amb l'assistència d'un nombrosíssim públic. El rector, Manuel Palomar, ha sigut l'encarregat de llegir l'acta de nomenament amb la qual Algarra pren el relleu a Aránzazu Calzada, que, des del passat 14 d'agost, és la secretària del Consell Social de la UA.

El rector, que ha agraït a la nova secretària general la seua predisposició per a afrontar aquest nou repte, s'ha mostrat també «molt agraït i satisfet amb el treball i la dedicació» d'Aránzazu Calzada i li ha augurat grans èxits en el seu nou càrrec. Palomar ha insistit en la importància vital del Consell Social i en com és d'essencial la presència i el treball conjunt amb el Consell de Govern, raó per la qual ha apuntat que continuarà vinculada a la institució.

Tal com ha recordat el rector, Esther Algarra forma part de l'equip directiu de la UA des del juny de 2012, amb el qual ha exercit el càrrec de directora del Secretariat d'Ordenació Acadèmica del Vicerectorat d'Ordenació Acadèmica i Professorat. «És una gran coneixedora de la institució i té una acreditada experiència en gestió», ha dit i ha manifestat que es tracta «del primer canvi en el Consell de Direcció d'aquesta legislatura».

La nova secretària general, que ha agraït la confiança del rector, ha reconegut que sempre li han agradat els començaments de curs, «pel que tenen de retrobament i de repte», però ha confessat que «mai hauria imaginat un inici amb un repte d’aquesta envergadura».

Després de donar l'enhorabona a la seua successora, Calzada ha agraït al rector la seua confiança i la de tot l'equip de direcció. «Ha sigut un treball dur i intens però alhora molt gratificant», ha assegurat, i s'ha posat a la disposició de la comunitat universitària amb el compromís de la qual, ha assegurat, continuarà en la seua nova tasca.

Perfil professional

Esther Algarra ha centrat la seua activitat investigadora en diferents parcel·les del Dret Civil, amb especial consideració al Dret Ambiental, al Dret de Danys i al Dret de Família, àrees en les quals compta amb destacades publicacions especialitzades.

Ha fet estades acadèmiques i investigadores en universitats de França, Itàlia i Alemanya i ha participat en projectes d’R+D finançats pel Ministeri d'Educació i Ciència (Ciència i Tecnologia) en matèria de responsabilitat per danys a l'ambient, impacte de les noves tecnologies en la propietat intel·lectual, responsabilitat civil en el Dret de Família, entre altres. Ha sigut avaluadora de projectes d’investigació de l'ANEP, Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva, i de l'AGAE, Agència Andalusa d'Avaluació, així com avaluadora externa de la revista Derecho Privado y Constitución.

Ha participat com a organitzadora i ponent en diferents congressos de caràcter nacional i internacional.

En el camp de la gestió, ha sigut vicedegana d'Ordenació Docent i Acadèmica de la Facultat de Dret, ssecretària de la Facultat de Dret, degana en funcions, secretària del Departament de Dret Civil i membre de les comissions d'Igualtat, del Comitè de Seguretat i Salut i de de Riscos Psicosocials de la Universitat d'Alacant.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464